RÖVIDEN

Médiadíj a Duna TV elnökének
Budapest. Holnap először osztják ki a Duna Palotában a Budapesti Román Kulturális Intézet kulturális nívódíját és a médiadíjat.

Médiadíj a Duna TV elnökének

Budapest. Holnap először osztják ki a Duna Palotában a Budapesti Román Kulturális Intézet kulturális nívódíját és a médiadíjat. A kulturális nívódíjat Esterházy Péter kapja, akinek román nyelvre lefordított művei a Kis magyar pornográfia, az Egy nő, A szív segédigéi és a megjelenés előtt álló Harmonia caelestis. A pénzjutalommal járó díj egy bronzszobor, amely Jecza Péter alkotása, aki mind a romániai, mind a magyarországi Szépművészeti Akadémia tagja. Médiadíjat kap Cselényi László, a tizenöt éves Duna Televízió elnöke, a közszolgálati csatorna a kulturális sokszínűség és tolerancia érdekében kifejtett munkájáért. (ú)

Magyar Irodalmi Fesztivál

Párizs. Közel húsz magyar és francia író, illetve irodalmi szakember részvételével először került megrendezésre a hétvégén a Magyar Irodalmi Fesztivál Párizsban. A Fonó Zenekarnak köszönhetően élő zenével egybekötött felolvasásokból, kerekasztal-beszélgetésekből, vitákból és dedikálásokból álló kétnapos fesztiválon a közelmúltban franciául megjelent magyar művekkel az alkotók és francia írótársaik társaságában ismerkedhettek az érdeklődők. A fesztivál ötletgazdája Virág Ibolya Párizsban élő műfordító-könyvkiadó, akinek nevéhez fűződik a közép-európai irodalom bevezetése a francia köztudatba, valamint a magyar irodalom iránti érdeklődés felkeltése Franciaországban. Kezdeményezésének a francia Kulturális Minisztérium, valamint a Párizsi Magyar Nagykövetség támogatásával a Párizsi Magyar Intézet adott otthont. (MTI)

Folytatódik a Valami Amerika

Budapest. A Valami Amerika második része jövő karácsonykor kerülhet a magyar mozikba – mondta el Herendi Gábor, a film rendezője. A film történetéről nem mondott semmit, az alkotók stratégiájának része, hogy ezt „nem szellőztetik meg, titokban tartják”. Hozzáfűzte, a produkció, melyet jövő év májusában kezdenek forgatni, valamilyen szinten kapcsolódik az első részhez, de „önállóan is megáll”. Tájékoztatása szerint az alkotást februártól fogják előkészíteni, addig a forgatókönyvet „csiszolják”. A szereplőkről szólva megemlítette, a második részben is ugyanazok játszanak, mint az elsőben, de néhány új karakter is feltűnik. A 2001-ben készült első részben Szervét Tibor, Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja mellett többek között Básti Julit, Liptai Claudiát és Reviczky Gábort is láthatták a nézők. A Valami Amerika a 2002-es év legnézettebb magyar mozifilmje volt. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?