RÖVIDEN

Rendezték a gyermekszívkórház ügyét
Pozsony. Sikerült mindenki számára megfelelően megoldania a gyermekszívkórház sorsát az egészségügyi minisztériumnak: beolvasztják a nemzeti szívkórházba.

Rendezték a gyermekszívkórház ügyét

Pozsony. Sikerült mindenki számára megfelelően megoldania a gyermekszívkórház sorsát az egészségügyi minisztériumnak: beolvasztják a nemzeti szívkórházba. A megoldást egy szakértői bizottság javasolta, mely mérlegelte azt is, hogy esetleg az egyetemi gyermekkórház része lehetne az intézmény. Ezt a megoldást az előző egészségügyi miniszter, Ivan Valentovič szorgalmazta, csak a szívkórház alkalmazottainak és a kis betegek szüleinek tiltakozása miatt nem valósult meg. „A most választott megoldás orvosi és gazdasági szempontból is a legjobb” – jelentette ki tegnap Richard Raši, a napokban kinevezett új miniszter. Elégedett a tiltakozás eredményével a gyermekszívkórház igazgatója, Pavol Kunovský is. „Ez a második legjobb megoldás, elégedettek vagyunk” – közölte a kormányülés után, melyen jóváhagyták az intézményének jövőjéről szóló jelentést is. (lpj, s)

Nem tudatosított megkülönböztetés

Pozsony. Nincs tudatában eléggé Szlovákia lakossága a diszkrimináció visszaszorítása fontosságának – derül ki abból a felmérésből, amelyet az IVO végzett. Oľga Gyarfášová, a társadalomkutató intézet munkatársa közölte: a megkérdezettek többsége az egészségügyi ellátáshoz való jogot, valamint a szociális és a személyes biztonságot tartja a legfontosabbnak. A leggyakrabban a törvények előtti egyenlőséghez és az igazságos bírósági eljáráshoz fűződő jogot sértik meg. Ami a hátrányos megkülönböztetést illeti, a polgárok főleg a munkaközvetítőket és az egészségügyet említették meg. A lakosok 59 százaléka már találkozott etnikai diszkriminációval. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?