RÖVIDEN

USA–kazah együttműködés
Almati. A katonai együtt?működés erősítésében állapodott meg tegnap Washington és Kazahsztán, ami bizonyára kiváltja Moszkva nemtetszését.

USA–kazah együttműködés

Almati. A katonai együtt?működés erősítésében állapodott meg tegnap Washington és Kazahsztán, ami bizonyára kiváltja Moszkva nemtetszését. Kazahsztán és Oroszország viszonya lehűlt az utóbbi egy évben, mert a volt szovjetköztársaság – a térség legjelentősebb gazdasága, hatalmas olajkincsek birtokosa – nagyobb önállóságra tör a diplomáciában. Mitchell Shivers amerikai külügyi államtitkár-helyettes tegnap megdicsérte az Irakban szolgáló kazah kontingenst. (MTI)

Gazdasági tárgyalások

Moszkva. Oroszország és az USA tavasszal gazdasági tárgyalásokat kezd az illetékes minisztériumok és az üzleti körök képviselőinek részvételével, elsősorban a kereskedelem és a beruházások kérdéseiről. A bejelentésre olyan időpontban került sor, amikor a két ország között több kérdésben, főleg Koszovó és az amerikai rakétapajzs tervezett kelet-európai telepítésének ügyében is komoly ellentétek vannak. A gazdasági kapcsolatokban azonban fellendülés figyelhető meg. (MTI)

Al-Kaida-vezér halála

Mirámsáh. Amerikai Predator robotrepülőgépről kilőtt rakéta végzett a hét elején Pakisztánban azzal az al-Kaida-vezetővel, akinek halálhírét előző nap jelentették be – közölték tegnap amerikai és pakisztáni források. Abu Laisz al-Líbi abban a házban volt – az Afganisztánnal határos északnyugat-pakisztáni térségben –, amelyet egy rakéta döntött romba hétfőn éjszaka. Az amerikai szakértők al-Líbit sejtik amögött a tavaly februári robbantásos merénylet mögött, amely az afganisztáni bagrami légitámaszponton – Dick Cheney amerikai alelnök ottani látogatásával egyidejűleg – 23 halálos áldozatot követelt. (MTI)

Új rakéta Pakisztánban

Iszlámábád. Pakisztán tegnap sikerrel próbálta ki közepes hatótávolságú hadászati rakétáinak újabb változatát. A kísérletet megtekintette Pervez Musarraf elnök is, aki főleg azt hangsúlyozta, hogy országa hatalmas nukleáris elrettentő erőt fejlesztett ki. (MTI)

Kivonultak az orvosok

Párizs. Kivonta mind a nyolcvanhét külföldi alkalmazottját Szomáliából az Orvosok Határok Nélkül (MSF) segélyszervezet, miután három kollégájuk hétfőn életét vesztette a kelet-afrikai országban. Az MSF szerint a támadást valószí?nű?leg előre kitervelték. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?