RÖVIDEN

Bugár Béla nyugdíjasotthonba társul
Pozsony. A nagyszarvai kastélyt nyugdíjasotthonná alakító részvénytársaságban vásárolt magának részesedést Bugár Béla, az MKP korábbi elnöke.

Bugár Béla nyugdíjasotthonba társul

Pozsony. A nagyszarvai kastélyt nyugdíjasotthonná alakító részvénytársaságban vásárolt magának részesedést Bugár Béla, az MKP korábbi elnöke. „Ugyan minden a formaságot még nem intéztünk el, de elmondhatom, hogy a nagyszarvai Pongrácz kastély átalakítását végző részvénytársaságba társultam be” – árulta el lapunknak Bugár. A volt pártelnök már többször jelezte, hogy a választási ciklus végén távozik a politikából, ezt a döntését csak abban az esetben módosítja, ha az MKP támogatottsága a parlamenti küszöb határára csökken, vagy ha a szlovák–magyar viszony kiéleződik. (lpj)

Szabadlábra kerül három bűnöző

Pozsony. Szabadlábra helyezik december 31-én Volodimir Y. szlovák–ukrán bűnszövetségének három tagját, Eduard V.-t, Vasil P.-t és Jurij R-t. Volodimir Y. továbbra is rácsok mögött marad. A többszörös gyilkossággal vádolt alvilági szervezet főtárgyalását a Pozsonyi Kerületi Bíróság januárra napolta el. (SITA)

Támad az influenza

Pozsony. A nemzeti referencia laboratórium az A-típusú influenza két törzsét azonosította az ország területén a közelmúltban megbetegetedett személyeknél. Az egyik törzset már sikerült pontosan azonosítani, az A/Solomon Islands/3/2006 (H1N1) like nevű alfajról van szó. A Nemzeti Egészségügyi Hivatal múlt hétfőtől péntekig 57 567 légúti megbetegedést jegyzőkönyvezett – 1 978 esetben léptek fel különböző bonyodalmak. (SITA)

Igazságos eljárást akar a gyilkos

Trencsén. Tárgyalást szeretne az italbolt elárusítónőjének gyilkosa. A 24 éves Peter Ď. elutasította a vádalkut, a Járásbíróság tegnapi tárgyalásán azt nyilatkozta, hogy bűnösnek érzi magát, és nem számít neki a büntetés nagysága, de igazságos bírósági eljárást szeretne. A bíróság így visszautalta az ügyet az ügyészségre. A férfi húsztól huszonöt évig terjedő, illetve életfogytiglani szabadságvesztésre számíthat. A férfi májusban rabolt ki egy szeszes italokat árusító üzletet. Az eladónőt először leütötte, majd elvágta a torkát. (SITA)

Kiegészítés helyett emelés

Pozsony. A második olvasatban lévő új törvénymódosítás szerint 2008 márciusától elejétől megváltozik a rendőrök jutalmazásának rendszere. A schengeni övezetbe való belépés miatt a belügyminisztérium hozzájárul a rendőrség dolgozóinak nyelvoktatásához, ha az szükséges munkájuk ellátáshoz. A veszélyességi pótlék legfeljebb hétezer korona lesz az eddigi 15 ezer korona helyett. A repülőgépek és helikopterek személyzete részére is bevezetik majd a veszélyességi pótlékot, aminek nagysága a levegőben töltött órák számától és a szakmai képzettségtől függően óránként 110-től 170 koronáig terjed majd. Az ünnepek, hétvégék szolgálatokért és más okból kiszabott fizetéskiegészítéseket eltörlik, ám a jelenlegi 6 460 koronától 16 510 koronáig terjedő fizetéseket megemelik, az alsó határ ezentúl 16 150, a felső pedig 26 550 korona lesz majd. (SITA)

Népirtás helyett tömeggyilkosság

Pozsony. Módosítják az 1932–33-as ukrajnai éhíséngről benyújtott deklarációt. A KDH képviselői szerint ugyanis nem népirtásról volt szó, mivel a kommunizmus áldozatai között voltak orosz, kazahsztáni és más nemzetiségű polgárok is. A sztálini rezsim a kommunizmus nevében több millió embert éheztetett két év alatt halálra, és a képviselők szerint fontos, hogy ezt a szlovák parlament is elismerje. (SITA)

Saját farkába harap az SNS

Pozsony. Nézeteltérés keletkezett ez SNS ifjúsági szervezetének vezetése és tagjai között. A tagok közül többen szorosabb együttműködésre vágynak a szélsőjobb cseh Nemzeti Gárdával, míg a szervezet elnöke, Jakub Gajdošík elhatárolódik az ötlettől, s nem kívánja támogatni a cseh gárdát. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?