Reszkessetek, kábeltévék! Szlovákiában a Netflix!

Pozsony |

<p>Mostantól akkor néz sorozatokat, amikor akar, anélkül, hogy torrentezni kellene. Szlovákiában is elérhetők lesznek a Netflix szolgáltatásai. Ezt a cég vezetője, Reed Hastings jelenlette be Las Vegasban, a CES konferencián.&nbsp;</p>

A Netflixet úgy kell elképzelni, mint egy 0-24-ben rendelkezésre álló online videotékát, aminek kínálatát okostévén, számítógépen, mobiltelefonon és tableten keresztül is el lehet érni, havi előfizetési díj ellenében, aminek összege az USA-ban 9 dollár. A Netflix viszont platform- és szolgáltatófüggetlen, nem kell hozzá tévés előfizetés, csomag, csak egy internetelérés – írja az Index. Hastings közlése szerint a szolgáltatást újabb 130 országban teszik elérhetővé – köztük Indiában és Oroszországban is, Kínában viszont nem –, így mintegy már mintegy 200 országban tudnak bármikor filmezni azok, akik előfizetnek a cég szolgáltatásaira.  Az előfizetés 8-12 euró között alakul, az első hónap ingyenes.  A sorozatok túlnyomó többsége angol nyelven van, némelyikhez lehet más nyelvű szinkront vagy feliratot választani. Azt, hogy a magyar vagy a szlovák szinkron és felirat milyen gyorsan fog megjelenni a Netflixen, egyelőre nem tudni.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"214829","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]A szolgáltatás egyik különlegessége, hogy ha megjelenik egy sorozat, akkor annak azonnal elérhetővé teszi az összes részét.  A Netflix nemcsak más szolgáltatók közismert sorozatait teszi elérhetővé, hanem már saját gyártású sorozatai és dokumentumfilmjei is vannak. Az egyik legismertebb ezek közül a Kártyavár, amely azonban Szlovákiában egyelőre nem elérhető, ahogy a Walking Dead, Arrested Development, és a Mad Men sem. „A cég terjeszkedésének egyik alapja, hogy olyan tartalmat szolgáltasson, amit másutt nem lehet megkapni, vagy csak jóval a netflixes sugárzás után. Jelenleg 36 saját gyártású, exkluzív sorozatuk van, ezek között drámák, vígjátékok, animációs sorozatok és gyerekműsorok is szerepelnek. Gyártanak dokumentumfilmeket és filmeket is, zenés műsorokat és stand-up különkiadásokat, ami pedig a jövőt illeti, az egészen elképesztőnek tűnik. 2016-ban a 36 már meglevő sorozat mellé érkezik 28 további újdonság, 2017-re ezek mellé 4, 2018-ra egy újabbat már bejelentettek” – írja az Index. (index.hu, sme.sk, dennikn.sk)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?