Reneszánsz estére vágyik? Menjen Visegrádra!

Visegrád |

<p>Ingyenes lovagitorna-bemutatón, korhű királyi lakomán és koncerten vehetnek részt azok, akik július 31-én vagy augusztus 14-én ellátogatnak Visegrádra és részt vesznek a reneszánsz esték egyikén.</p>

Zeller Róbert, a reneszánsz esték egyik szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a tavaly nagyon népszerűnek bizonyult eseményt most másodszor rendezik meg és a jövőben hagyománnyá szeretnék tenni.
    A szervező cégek - a Pro Visegrád Nonprofit Kft., a Visegrád Tours és a Mátyás Király Múzeum - úgy gondolják, hogy a rendezvények egyrészt azért vonzóak, mert az általában szűk körben szervezett lovagi tornára igen sokan kíváncsiak, másrészt a királyi palotába való belépésért ezen a két napon nem kell fizetni.
    A reneszánsz este programja mindkét napon fél ötkor lovagitorna-bemutatóval kezdődik a Salamon-toronynál, majd este 6-tól az ínyencek többfogásos lakomán vehetnek részt a Reneszánsz Étteremben, ahol a korhű ételeket egyedi cserépedényekben szolgálja fel a Mátyás-kori divat szerint felöltözött személyzet.
    A vacsora után a vendégek a díszkivilágított királyi palotában rendezett koncertet hallgathatják meg: július 31-én a diósdi női kar, míg augusztus 14-én a Madárdal régi zenei együttes lép fel Visegrádon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?