Regionális vetélkedő és rendhagyó órák

Komárom. A Vámbéry Polgári Társulás és a Katedra Alapítvány először rendezett – Szlovákia védett növényei címmel – környezetvédelmi versenyt tíz és tizennégy év közötti tanulók számára.

A Katedra Alapítvány környezetvédelmi versenye győzteseinek Miklós László környezetvédelmi miniszter adta át a díjakatVas Gyula felvétele Komárom. A Vámbéry Polgári Társulás és a Katedra Alapítvány először rendezett – Szlovákia védett növényei címmel – környezetvédelmi versenyt tíz és tizennégy év közötti tanulók számára.

A diákok és tanáraik kedvezően fogadták a kezdeményezést: országszerte mintegy hetven-nyolcvan csapat kapcsolódott be az idáig hat helyszínen, Kassán, Rimaszombatban, Füleken, Félen, Kürtön és megrendezett regionális versenyekbe. (Az utolsó fordulót Nagymegyeren tartják november 30-án.)

Országos döntőt ezúttal nem hirdettek a szervezők. „A Katedra folyóirat évek óta több irodalmi, történelmi, matematikai versenyt szervez, biológiai témájú viszont hiányzott – mondta Hodossy Gyula, a Katedra Alapítvány igazgatója. – Jövőre Szlovákia védett állatai lesz a környezetvédelmi verseny témája, és ezt a versenyt az elkövetkezőkben be szeretnénk sorolni a Katedra folyóirat által rendszeresen meghirdetett tantárgyi versenyek közé.”

A Selye János Gimnáziumban megrendezett komáromi regionális forduló rangját emelte, hogy a díjátadáson megjelent Miklós László környezetvédelmi miniszter, a verseny fővédnöke, valamint Fehér Miklós parlamenti képviselő is. A kerületi hivatal nevében Bastrnák Tibor adott át értékes könyveket a győztes csapatoknak. A verseny gesztora Pomichal Richárd volt.

A Komáromi és az Érsekújvári járásból érkezett tizenkét csapat közül kitűnően szerepelt a két „legénységet” felvonultató deáki alapiskola, az övék lett az első és a második hely is.

A győztes csapat tagjai a kilencedikes Darázs Melinda, Polák Zsuzsanna és Papp Andrea voltak. A harmadik helyen a komáromi Béke Utcai Alapiskola diákjai végeztek.

A környezetvédelmi versenyen kívül egy további esemény is zajlott kedden a Selye János Gimnáziumban. Többen azon szerzők közül, akiknek az elmúlt években a Lilium Aurum Kiadó gondozásában jelent meg tankönyvük vagy gyermekeknek, fiataloknak szóló ismeretterjesztő kiadványuk, rendhagyó órákat tartottak, és bemutatták könyveiket is. Simon Attila történelem-, Csicsay Alajos biológia-, Jakab István nyelvművelő, Pénzes István és Cselényi László irodalomórát, Bettes István pedig bibliamagyarázatot tartott. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?