Kultúra

Pillanatképek a zselízi Országos Népművészeti Fesztiválról

Idén is a hagyományokra alapozva rendezték meg a szervezők az Országos Népművészeti Fesztivált a hagyományápolás, a különböző nemzetiségek kultúrájának tiszteletben tartása, megőrzése jegyében.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 9. 12:37

Csicsmann Róbert felvételei

A fesztiválon központi helyet foglalt el a néptánc és a népzene, de a kirakodóvásáron is csak kézművesmunkákat kínálhattak az árusok, a bóvlinak nem volt helye. A három nap alatt mindenki találhatott ízlésének megfelelő, kedvére való műsort a legapróbbaktól – őket a Gyermekvilág programmal szórakoztatták – a fiatalokon át a legidősebbekig. Nemcsak hazai táncosok, zenészek, kézművesek, énekesek, mesterek működtek közre, hanem a magyarországiak is, sőt a hazaiak közt nem kizárólag nemzetiségi együttesek, egyének, hanem a szlovák folklór ápolóinak, őrzőinek képviselői is. A szervezők a kulináris élvezetekre is gondoltak, az Ízutazáson szalkai, farnadi, kéméndi, kisgyarmati és bényi ételkülönlegességeket is megkóstolhattak a látogatók. Az ízes étkeket a borkóstolón öblíthették le. (g)

 

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+4
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Krakkói álom: hosszabbítás után továbbjutott a DAC az EL-ben!

Csapdák a last minute utazásokban, avagy hogyan válasszunk jó nyaralást

Felújítják az érsekújvári szociális szállást

Végeláthatatlan kocsisorok a hídlezárás miatt

Száz éve született Szíjjártó Jenő karnagy

Különleges képet készítettek Čaputováról Gombaszögön

Legfrissebb galériák
Olvasta már?