Pierre Corneille: Az illúzió - fiatal magyar színészek előadásában

Pozsony |

<p>Pierre Corneille: Az illúzió című darabját mutatják be a pozsonyi Színművészeti Egyetem magyar hallgatói a Teátrum színházi polgári társulás keretén belül az ezzel az előadással induló új játéktéren, a heart kisszínházban.</p>

Pierre Corneille: Az illúzió című darabját mutatják be a pozsonyi Színművészeti Egyetem magyar hallgatói a Teátrum színházi polgári társulás keretén belül az ezzel az előadással induló új játéktéren, a heart kisszínházban, amelynek befogadója az Ifjú Szivek Mostová 8. szám alatti színházterme. Időpont: 2011. június 1., 19 óra.

Pridamant, a kétségbeesett apa érkezik Alkanderhez, a kissé megfáradt varázsló barlangjához. Az apa rég eltűnt fiát szeretné felkutatni. A varázsló rövid unszolás után nemcsak elmondja, de árnyalakjai segítségével vízióként meg is idézi a fiú életét, annak szerelmi bonyodalmát Izabellel, kalandjait a Lise-zel, a fondorlatos szolgálólánnyal, ügyeskedéseit urának, a Mórölőnek szolgálatában. Végül azonban a valós történet egy váratlan fordulat után fikcióba csap át…

A jellemekre és szituációs humorra épülő stilizált komédia filozófiai problémát felvető keretbe ékelődik: hol van a fikció és realitást elválasztó határvonal, van-e az illúzió és valóság közt határ? Szétválasztható-e a kettő, és megismerhető-e a látszat mögött megbúvó igazság? Hol kezdődik az identitás, és hol végződik a szerep? Mágia, illúzió, színház - mind a valóságon való átlépés eszközei. Mi a színház? Az előadás erre a kérdésre is választ keres, ami pályakezdő színházművészek esetében akár krédónak is tekinthető. (A színházi előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.)

Szereplők: Tóth Károly, Havasi Péter, Tarr Csilla, Jókai Ági
Kosztüm, díszlet: Kósa Annamária
Rendező: Száz Pál

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?