Pénteken adják át a Prima Primissima Díjakat

Budapest |

<p>Pénteken adják át a Prima Primissima Díjakat, az ünnepi gálaestet a Művészetek Palotájában tartják.</p>

A díjat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői kapják a gálaesten. Idén 12. alkalommal ítélik oda az elismerést, amelyeket 2013-tól az OTP Bank gondoz és finanszíroz.  A Prima díjasok 5 millió forint, a Prima Primissimák 15 millió forint jutalomban részesülnek, a közönségdíj értéke szintén 15 millió forint.

Magyar irodalom kategóriában Bodor Ádám, Buda Ferenc és Turczi István, Magyar színház és filmművészet kategóriában Bánsági Ildikó, Csomós Mari és Ragályi Elemér kapott jelölést a Prima Primissima Díjra.

Magyar képzőművészet kategóriában Karátson Gábort, Konok Tamást és Lakner Lászlót jelölte a kuratórium, míg a Magyar tudomány kategóriában Barabási Albert László, Erőss Lóránd és Romsics Ignác közül választanak Prima Primissimát.

Magyar zeneművészet kategóriában a Gráf Zsuzsanna vezette Angelica Leánykar, Jandó Jenő és Sztevanovity Dusán közül kerül ki az idei díjazott. A Magyar oktatás és köznevelés kategória primái Derdák Tibor, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint Pósa Lajos lettek.

Magyar építészet és építőművészet kategóriában Czigány Tamásra, Pálfy Sándorra és U. Nagy Gáborra lehet szavazni, a Magyar népművészet és közművelődés kategória jelöltjei pedig Sárosi Bálint, a Jászság Népi Együttes és a Hagyományok Háza.

Magyar sajtó kategóriában a közmédia Fölszállott a páva című műsorára, az On The Spotra és Perjés Klárára érkezett jelölés. Palotai Károly, Polgár Judit és a Regőczy Krisztina-Sallay András-kettős közül választanak Prima Primissimát a Magyar sport kategóriában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?