Passzívak voltak az iskolaigazgatók

Komárom. Az elmúlt héten zajlott a városban a VII. Komáromi Pedagógiai Napok rendezvénysorozata, amelyen 25 előadás hangzott el, egyrészt a különböző tantárgyakhoz kötődően, másrészt általános nevelési-pszichológiai témakörökben.

Komárom. Az elmúlt héten zajlott a városban a VII. Komáromi Pedagógiai Napok rendezvénysorozata, amelyen 25 előadás hangzott el, egyrészt a különböző tantárgyakhoz kötődően, másrészt általános nevelési-pszichológiai témakörökben. A legnagyobb érdeklődés Kárpáthy Magdolna Magatartási zavarok, játékpszichológia, valamint Lehotsky Zsuzsanna Milyen tüneteket váltanak ki a drogok? című előadását kísérte. Stredl Terézia és Bordás Sándor előadásaira is sokan voltak kíváncsiak. Ugyanakkor a konkrét tantárgyakhoz kapcsolódó előadásokat kevesebben hallgatták meg. Andruskó Imre, a rendezvénysorozat számos előadásának otthont adó Selye János Gimnázium igazgatója ezt azzal magyarázta, hogy pedagógusaink aránylag jó szakmai tudással hagyják el az egyetemeket, főiskolákat, ám a pszichológiai, neveléselméleti, az osztályfőnöki munkát elősegítő újabb és újabb ismeretekre szinte ki vannak éhezve. Sajnálatosnak tartotta, hogy mindössze hét iskolaigazgató vett részt Fodor Attilának a hazai közoktatás várható változásairól tartott előadásán. Köztudott, hogy a hatásköri törvény értelmében július elsejével iskoláink a helyi, illetve a megyei önkormányzatok hatáskörébe kerülnek át, az új helyzetre pedig időben fel kell készülni. Ehhez igyekezett segítséget nyújtani az említett előadás.

A Selye János Gimnáziumon kívül a helyi zeneiskolában, a Marianum egyházi alapiskolában és az Eötvös Utcai Alapiskolában zajló előadásokon és mintaórákon mintegy 550-600 pedagógus vett részt. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?