PÁLYÁZATI FELHĺVÁS

A Pázmány Péter Alapítvány Kuratóriuma pályázatot hirdet oktatási és kulturális támogatás elnyerésének tárgyában, amelyet a Szlovák Köztársaság Kormánya és a Magyar Köztársaság Kormánya közötti, a nemzeti kisebbségek kölcsönös oktatási és kulturális támogatásáról szóló megállapodás értelmében a Magy

A Pázmány Péter Alapítvány Kuratóriuma pályázatot hirdet oktatási és kulturális támogatás elnyerésének tárgyában, amelyet a Szlovák Köztársaság Kormánya és a Magyar Köztársaság Kormánya közötti, a nemzeti kisebbségek kölcsönös oktatási és kulturális támogatásáról szóló megállapodás értelmében a Magyar Köztársaság Kormánya támogatásként nyújt jogi és természetes személyeknek.

1. A támogatás célja és jogcíme

1.1. Az SZK területén magyar nyelven, a magyar kultúra vagy a magyar nyelv tárgyában oktatást biztosító művelődési és közoktatási intézményekben folyó oktatási és nevelési folyamat támogatása.

Támogatásban részesülhetnek a Szlovákia területén működő magyar nyelven oktató-nevelő tevékenységet kifejtő intézmények (alap- és középiskolák) mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének Alapszervezetei.

1.2. Nemzeti havatartozásukra való tekintet nélkül a Szlovákia területén felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók támogatása, ami hozzájárul a magyar nemzeti kisebbséghez tartozó személyek kulturális vagy nyelvi identitásának megőrzéséhez. A támogatások tanévenként egy alkalommal vehetők igénybe és a fentiek szerinti jogosultságok igazolása, valamint az alábbi pályázati feltételek teljesítése esetén nyerhetők el.

2. A pályázati támogatások többek között az alábbi területeken használhatók fel: szakkönyv, segédtankönyv, tan- és sporteszközök beszerzése; folyóiratrendelés, az iskolai könyvtár feltöltése és multimédiás bővítése; informatikai eszközök, szakköri kísérleteket szolgáló berendezések beszerzése; művészeti és hagyományőrző csoportok működésének és fellépéseinek támogatása; iskolai kiadványok megjelentetése; tanulmányi versenyek nevezési, részvételi és jutalmazási költségeinek felvállalása, tehetséggondozó programok támogatása; magyar tanítási nyelvű iskolák közti baráti kapcsolatok ápolása; tanulmányutak, tanfolyamok, speciális programok költségeinek térítése; kulturális rendezvényeken való részvétel költségeinek (pl. bérletek, belépődíjak), térítése, diákrendezvények, fesztiválok, klubok szervezési költségeinek felvállalása; indokolt esetben szociális szempontú támogatások (tanszerek, kollégiumi ellátás, utaztatási hozzájárulás, iskolabusz, tandíjhozzájárulás); óvodákkal közös programok szervezése, játszóházak működtetése; további, az anyanyelv- és az identitásmegőrzést célzó programok. A pályázati jogcímekből egyszerre többre is pályázni lehet.

3. Pályázható támogatás összege

A „Pályázati felhívás” 1. pontjának 1.1. bekezdésében megjelölt támogatottak maximálisan 20 ezer Ft/diáknak megfelelő szlovák korona oktatási-nevelési támogatást valamint 2 400 Ft/diáknak megfelelő szlovák koronát igényelhetnek tankönyv- és taneszköz-támogatás gyanánt.

A „Pályázati felhívás” 1. pontjának 1.2. bekezdésében megjelölt támogatottak a tárgyévben 2 800,-Ft/főnek megfelelő szlovák koronát igényelhetnek tankönyv és jegyzettámogatás címén.

4. A pályázás módja

Pályázat csak a Pázmány Péter Alapítvány (PPA) által kiadott ”Pályázati űrlapon” nyújtható be a PPA alapítványi irodájának címére személyesen, ajánlott küldeményként egy eredeti és 2 fénymásolt példányban. A pályázatnak tartalmaznia kell:

1) a pályázaton való részvételi jogosultságot igazoló okmányt,

2) a megpályázott célösszeget,

3) tételes költségtervet,

4) a célösszeg felhasználásával megbízott felelős személy adatait,

5) a PPA és a pályázó közti „Megállapodást” a megbízott felelős személy aláírásával (jogi személy esetén a szervezet pecsétjével ellátva).

5. A pályázat által nem támogathatók:

5.1. Azok a jogi és természetes személyek, kiknek tevékenysége nem egyezik a „Pályázati felhívás” 1. pontjának 1.1. és 1.2. bekezdése értelmében megfogalmazott tevékenységi körrel.

5.2. Azok a jogi és természetes személyek, akik pályázatuk kiegészítésére, jogosultságuk igazolására való felszólításnak nem tesznek eleget vagy nem teljesítik a „Pályázati felhívás” feltételeit.

5.3 Azok a jogi és természetes személyek, akik a „Megállapodás” értelmében a „Pályázati felhívás” által meghatározott időpontig nem, vagy egyáltalán nem számolnak el az előző évi célösszeg felhasználásáról, vagy kikkel szemben bírósági úton folyik a pályázati céloknak nem megfelelően felhasznált célösszeg visszaigénylése.

6. A pályázatok leadási határideje, elbírálása és az elszámolás

A pályázatokat a Pályázati Felhívás megjelenését követően folyamatosan veszi át és bírálja el a PPA Kuratóriuma. A támogatás tanévre szól, ezért a pályázatok június 30-ig adhatók le. A pályázat elbírálása az átvételtől számított 30 nap, amennyiben a pályázat nem szorul kiegészítésre. Kiegészítésre való felszólítás esetében az elbírálás a kiegészítés átvételétől számított 30 nap. A támogatás felhasználásával kapcslatos elszámolás leadásának végső határideje az aktuális év október 31. Ha az elszámolás a jelzett időpontig nem történik meg, a kedvezményezett kötelezhető a támogatásként megítélt és átvett teljes összeg visszatérítésére, egyben a támogatott önmagát megfosztja a következő évi támogatás odaítélésének lehetőségétől.

7. Pályázatok benyújtási címe:

Nadácia Pázmány Péter Alapítvány, Alapítványi Iroda,

P.O.BOX 222, Šafárik u. 431/4,

924 00 Galanta

A pályázati felhívást, az űrlapokat, a kitöltési- és elszámolási útmutatókat a PPA irodája eljuttatja minden alap- és középiskolába. A dokumentumok letölthetők a www.szmpsz.sk honlapról is. A pályázatban érdekeltek részére az alapítvány vezetői tájékoztató fórumokat szerveznek a pénteki Új Szóban közölt helyszíneken.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?