Öt kategória – huszonöt jelölt

A COMET-díjat a német VIVA Televízió tizenegy évvel ezelőtt alapította, hogy az elismeréssel kitüntesse Németország legnépszerűbb popzenei előadóit. A magyar VIVA idén ötödik alkalommal rendezi meg a díjkiosztót, de az eddigiektől eltérően nem egy, hanem öt kategóriában.

A magyar zenecsatorna az elmúlt héten a Le Meridien Budapest Hotelben sajtótájékoztató keretében ismertette a jelöltek listáját. Az érdeklődés ezúttal még nagyobb volt, mint az elmúlt években, mivel megötszöröződött a kategóriák száma, ezáltal öt helyett huszonöt jelölt kilétére derült fény. A legjobb videoklip mellett A legjobb női illetve férfi előadó, A legjobb együttes és A legjobb lemezlovas címért versengenek majd a zenészek.

Több érdekes összecsapás várható. Megismétlődik a Megasztár tavalyi döntőjének utolsó fordulója, amikor is Oláh Ibolya és Tóth Veronika csaptak össze, ugyanis mindketten jelölést kaptak A legjobb női előadó kategóriában. Az énekesnőknek persze nemcsak egymással, hanem a másik három jelölttel is meg kell küzdeniük. A legjobb férfi előadó címért Dopeman és Majka is versenybe száll – köztudott, hogy az egykori barátok már jó ideje haragban állnak egymással. A nézők május harmadikától június tizenkettedikéig sms-ben és hívással szavazhatnak kedvenceikre a 06 81 200 002-es magyarországi telefonszámon.

A legjobb videoklip kategóriában – a másik néggyel ellentétben – nem a nézők, hanem szakemberekből álló zsűri választja ki a győztest. A VIVA húsz klipet nevezett be a versenybe – figyelembe véve a játszási gyakoriságot, a színvonalat és az ötletességet. Ezeket a szakmai zsűri már elbírálta: S. Hegyi Lucia, Árpa Attila, Buza Sándor, Kentaur és Kolosi Péter egytől tízig pontozta őket. A pontszámokat összesítették, és a lista első öt helyén végzett klipek jutottak tovább a következő fordulóba, ezek lettek a kategória jelöltjei. Az öt videót újra górcső alá veszi majd a zsűri, és ismét szavazással döntenek arról, melyik lesz a végső befutó. Érdekesség, hogy az öt klip közül hármat ugyanaz a rendező, Indián készített, így nagy esély van arra, hogy valamelyik munkája vigye el a pálmát.

A sajtótájékoztatóan megjelent a jelöltek többsége, köztük Dopeman is. „Mindenképpen elismerés volna, ha nyernék, bár az igazat megvallva, nem sokat törődök a díjakkal. Tíz éve vagyok a szakmában, és ezzel már bizonyítottam. Amúgy az én kategóriámban három másik előadóhoz is van vagy volt némi közöm, ezért amennyiben Emilio, L.L. Junior esetleg Majka nyerne, azzal valamennyire az én munkámat is elismernék. Ha dönthetnék, én Emilionak adnám a díjat, azt hiszem, ő érdemli meg a legjobban” – nyilatkozta a rapper. Meglepetésre a sajtótájékoztatón váltott pár szót Majkával is, ám tagadta, hogy kibékültek volna. „Beszéltünk egy keveset, de azért az erős túlzás, hogy megint barátok lennénk. Csak anynyit kommunikálunk egymással, amennyi okvetlenül szükséges” – vázolta a jelenlegi helyzetet Dopeman.

Amíg a rapper kevésbé, Era, a Sugarloaf énekesnője nagyon örült a jelölésnek. „Én csak két és fél éve vagyok a Sugarloaf tagja, de ugyanúgy örülök a nominálásnak, mint a többiek, akik már tíz éve vártak arra, hogy szélesebb körben is elismerjék az együttesünket” – mondta.

A június tizenhatodikán megrendezésre kerülő eseménynek – akárcsak tavaly – a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont. A háziasszony Patrícia, a zenetévé népszerű műsorvezetője lesz. A díjkiosztón ezúttal is tiszteletét teszi egy népszerű nemzetközi sztár, de az ő kiléte egyelőre nem ismert. (origo, pj)

A jelöltek listája

A legjobb női előadó – Baby Gabi, Dukai Regina, Oláh Ibolya, Tóth Veronika, Zsédenyi Adrienn

A legjobb férfi előadó – Dopeman, Emilio, Gáspár Laci, L.L. Junior, Majka

A legjobb együttes – Be#lga, Club 54, NOX, Sugarloaf, Zorall

A legjobb lemezlovas – Erős Vs. Spigiboy, Náksi Vs. Brunner, Newl, Sterbinszky, Szeifert

A legjobb videoklip – Ganxsta Zolee és a Kartel Featuring Nagy Edmond: Route 66, Majka: Mondd, ami fáj, Tankcsapda: Azt mondom, állj!, Zorall: Ajándék, Zsédenyi Adrienn: Motel

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?