Őszi képek

Ősszel minden még természetesebben természetközeli.

Ősszel minden még természetesebben természetközeli. Környezetünk ajándékai, kisebb-nagyobb termések, szárított gyümölcsök, préselt virágok és levelek hangulatos kompozíciókká állíthatók össze, faforgácsból és bőrdarabkákból erdőt-mezőt, vadtermés illatot idéző, mutatós képeket varázsolhatunk a lakásba, olyasvalamit, ami szemnek-léleknek egyaránt kedves látvány a rideg télben.

Sünis-csigás

Hozzávalók: hullámpapír, csomagoló- vagy színes papír, ragasztópisztoly, ragasztó, tökmag, napraforgómag, fekete bors, csipkebogyó, cseresznyepaprika, falevél, csigaház, datolyamag, spárga stb., fa képkeret.

Munkamenet: ha képkeretbe készül a művünk, adott a méret, ha nincs keretünk, tetszés szerinti nagyságúra és alakúra vágjuk a (pl. egy doboz szétnyírásával nyert) kartont, majd beborítjuk színes papírral (vagy egy darab textillel), melyet ragasztóval rögzítünk. Ez lesz az alap, a háttér. A kép alsó részére néhány falevelet ragasztunk. Hullámpapírból kinyírjuk a süni formát (majdnem könnycsepp alakú), majd felragasztjuk úgy, mintha a süni az avaron mászna. A szeme, szája készülhet borsból, az orra egy szem tökmag. A hátára ragasztópisztollyal felragasztjuk a tüskéket, vagyis a tök- és napraforgómagot, a színhatás kedvéért váltogatva a kettőt. Előbb közvetlenül a papírsüni fölé rakunk egy sort, majd egy fél centivel lejjebb, már a sünire magára ragasztunk, kb. négy sor (a legalsó már csak fél sor) elég is. Az így elkészült süni tüskéi közé rakománynak csipkebogyó vagy cseresznyepaprika stb. kerülhet.

A csigás kép is hasonlóan készül, ott a natúr képkeretet vízfestékkel színezhetjük ősziesebbre. A csigaház mellé a csiga testét két, hosszában összeragasztott datolyamagból vagy (mint a mellékelt képen) többször lazán összecsomózott spárgából készíthetjük, a szem itt is lehet bors.

Diós-fonalas

Hozzávalók: fél dióhéj, maradék pamut, textil, bors, gombok, gyöngyök stb., ragasztópisztoly, házilag, papírból készített képkeret.

Munkamenet: a fél dióhéjakat ragasztópisztollyal rögzítjük az alapra, amely lehet előre gyártott vékony falemez vagy általunk készített, textillel bevont keménypapír. Szemet borsból ragasztunk, a száj és az orr a megfelelő színű pamutból készül. A babák haját befonhatjuk (szabadon hagyhatjuk stb.), felragasztása után ollóval formázhatjuk. Borzas frizurát kapunk, ha fejtett fonalból dolgozunk. A copfokba masnit köthetünk, de nyakkendőt és ruhácskát is készíthetünk pamutból. Szépen mutat, ha a díszítéshez színes gombokat, gyöngyöket (is) használunk. A mellékelt fotón látható képkeret a képhez illő maradék textilből és keménypapírból készült: az anyagot ragasztópisztollyal rögzítettük a papírra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?