Óriási kasszasiker az Avatar: A víz útja

Avatar: A víz útja

Átlépte a hétvégén a kétmilliárd dolláros globális jegybevételt James Cameron Avatar: A víz útja című sci-fije.

A kitalált Pandora bolygón játszódó folytatás 13 évvel az Avatar után, december végén debütált a mozikban, és világszerte sikert aratott. Cameron korábban megemlítette, hogy a film kétmilliárd dolláros bevételnél már visszahozza a költségeit. A produkció vasárnap 2,024 milliárd dolláros jegybevételnél tartott a Disney vállalat becslései szerint. Ebből durván 1,4 milliárd dollár a nemzetközi piacon folyt be a mozikasszákba.

A Disney filmstúdió nem közölte pontosan a film elkészítésének költségeit, de a Hollywood Reporter úgy értesült, hogy a produkció 350 millió dollárból készült és ehhez jöttek még a marketingkiadások. Az Avatar harmadik része, amelyet Cameron már szintén leforgatott, 2024 decemberében kerül a mozikba. A negyedik epizód 2026 decemberében, az ötödik pedig 2028 decemberében várható.

Az Avatar 2009-ben minden idők legnagyobb bevételét érte el 2,9 milliárd dolláros jegyeladásával. James Cameron rendezett hármat a filmtörténet hat legnagyobb bevételű filmjéből: a két Avatart és az 1997-ben bemutatott Titanicot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?