Nyílik a Meseváros

Dunaszerdahely |

<p>Különös utasok keltek útra, szálltak vonatra vagy ültek autóbuszba az elmúlt órákban. Olyan utasok &ndash; a gondosan csomagolt bábokra gondolok &ndash;, &bdquo;akik&rdquo; csak az elkövetkező órákban vagy az előttünk álló pár napban élednek fel és elevenednek meg sajátos mesevilágukban.&nbsp;</p>

Kezdetét vette ugyanis a hazai magyar gyermekszínjátszók és bábosok legnagyobb migrációja a Csallóköz szívébe, Dunaszerdahelyre, hogy birtokba vegyék és benépesítsék a Mesevárost. A XXXVIII. Duna Menti Tavasz 8 órakor zenés-táncos ébresztővel kezdődik. A városi művelődési központ előtti téren térzenével, a nyékvárkonyi Kikerics Gyermek Néptáncegyüttes és az Óbudai Népzeneiskola zenekarának szereplésével minden résztvevőt felráznak álmából. Ezután a jelenlévők részt vesznek Meseország királyának megválasztásán, az országnagyok, zászlósurak kinevezésén, s az Óperenciaként birtokba vett város kulcsának átadásán. Ezt követően 9 órakor a Féli Községi Hivatal Katica Óvodájának csoportja Járjuk a táncot! című szerkesztett játékukkal, melyet Méry Irén és Flaska Anita rendezett, hangulatba hozza a szereplőket, hogy mesélésbe kezdjenek a paravánok és a kulisszák színes palotájában. 9.30-kor megkezdődnek a színjátszó versenyműsorok a vmk színháztermében. A verseny a Fő a barátság! című dramatizált játékkal nyit: előadja a Füleki Gimnázium Zsibongó Kisszínpada, Szvorák Zsuzsa rendezésében. Ezt a 6.Á.SOK(K) dramatikus játék követi a Nyárasdi Alapiskola és a Tekergők Színjátszó Csoportja előadásában, Nagy Irén és Magyar Gaál Lívia rendezésében. 11 órakor A kisködmön című színpadi játékot a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ és a Csemadok Vámbéry Ármin Alapszervezetének Fókusz Gyermekszínpada mutatja be, Jarábik Gabriella rendezésében. A csudahalott című magyar népballadával a Komáromi Munka Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Pogácsakedvelők Színjátszó Csoportja mutatkozik be. Előadásukat Laboda Róbert rendezte. A csillagszemű juhász című népmesét a Tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Kincskeresők Színjátszó Csoportja jeleníti meg, Mészáros Piroska és Okos Zsuzsanna rendezésében. 15 órától indulnak a Meseváros műsorai. Elsőnek a nyékvárkonyi Kikerics Gyermek Néptáncegyüttes, 16 órától az Óbudai Népzeneiskola zenekarának előadása, majd 16.30-tól a galántai Horváth Marianna verséneklő bemutatkozása. 17 órától pedig Kobak és Delma, azaz Jakubecz László és Till Tímea: A boldogság-termő aranyalmafa keresése című zenés-mókás bohócelőadása látható. 18 órakor kezdődik a Pántlika zenekar táncházas műsora. Aki pedig, úgymond, szabad programra vágyik, minden délután háromtól hétig kézműves foglalkozásokon vehet részt, csúszkálhat a Micimackó légvárcsúszdában, szórakozhat a Kézműves udvarban, vagy betérhet a Vásárosok utcájába. Szerdán és csütörtökön ellátogat a Mesevárosba a Lufi Bohóc Társulat – ők lufit fújnak, és arcot festenek.A Duna Menti Tavasz más műfajokba is elvezeti a gyerekeket és a felnőtteket. Ma 16 órakor például Örökségünk címmel képzőművészeti kiállítás nyílik a vmk előcsarnokában.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?