Nosztalgiázó gálaműsor

Pozsony. Ahogy 1996 óta minden évben, idén is kiosztják a Tatra Banka Művészeti Díjat.
A díjat, amelyet – mint az elnevezéséből is kitűnik – a Tatra banka alapított, lényegében nem csak egy-egy kiváló művészeti teljesítmény vagy egy teljes életmű elismerésére hoztak létre és adnak át évről évre.

Pozsony. Ahogy 1996 óta minden évben, idén is kiosztják a Tatra Banka Művészeti Díjat.

A díjat, amelyet – mint az elnevezéséből is kitűnik – a Tatra banka alapított, lényegében nem csak egy-egy kiváló művészeti teljesítmény vagy egy teljes életmű elismerésére hoztak létre és adnak át évről évre. Ez a kitüntetés inspiratív erőként is hat, hogy az egyes művészeti ágakban a jövőben is szülessenek magukra felfigyeltető alkotások, alakítások, produkciók. A díj ünnepélyes átadására életre hívott gálaműsor pedig amolyan hazai Oscar-parádé, vagyis olyan jelentős és csillogó társadalmi esemény, amelyre nemcsak a művészeti élet és a sajtó figyel, hanem a nagy nyilvánosság is.

Idén a Tatra Banka Művészeti Díjjal négy művészt tüntetnek ki. Pavel Vilikovský írót, Ester Šimerová Martinčeková képzőművészt, továbbá az év kivételes teljesítménye kategóriában Pavol Mikulík színművészt, aki súlyos betegsége ellenére is kiváló alakítást nyújtott az elmúlt évadban a világot jelentő deszkákon. In memoriam Tatra Banka Művészeti Díjjal tüntetik ki a fiatalon elhunyt Aleš Votavát, aki számos nagy sikerű színházi előadáshoz készített díszletet. A cseh Thália- és a többszörös Deszka díjas képzőművész díszletei között játsszák még ma is a prágai Ta Fantastika Színház megúnhatatlan musicaljét, a Szent Johannát, a nyitrai színházban Strindberg Álomjátékát, valamint a pozsonyi Hviezdoslav Színház A vihar című előadását. Aleš Votava vendégként Pécsett is dolgozott.

A díjátadó ünnepséget, amelyben egyebek között régi cseh és szlovák slágerek csendülnek majd fel új feldolgozásban, december elsején tartják a Szlovák Nemzeti Színházban. A műsort felvételről december 9-én az STV 1 is közvetíti. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?