Népszerűek a Capa-képek

Győr |

<p>Január végéig meghosszabbították Robert Capa, a világ egyik legismertebb haditudósító fotósa képeiből rendezett kiállítást a győri Városi Művészeti Múzeumban. A fotók iránti nagy érdeklődés miatt tértek el az eredeti tervtől, és nem zárják be a kiállítást jövő vasárnap.</p>

A Friedmann Endreként Budapesten született fotós eredetileg írónak készült, riportokat és regényeket akart írni. Fotóriporterré és tudósítóvá a történelem alakulása, valamint a fotográfia rohamos technikai fejlődése tette őt. A győri tárlaton negyven kép látható a 23 országban készült életműből, köztük a spanyol polgárháborúban készített felvételek és a normadiai partraszállás híres képei. A válogatásban helyet kaptak a Capa barátairól, például John Steinbeckről és Henri Matisse-ról készült portrék is. Az anyagot abból a csaknem ezer felvételből válogatták, amelyet a Magyar Nemzeti Múzeum 2009-ben vásárolt a Capa hagyatékát őrző New York-i International Center of Photography gyűjteményétől.

Robert Capa (1913–1954) fotói egyébként idén végre nálunk is láhtatóak lesznek, a Szlovák Nemzeti Galéria a nemzetközi fotóhónap keretében tervezi a világhírű haditudósító kiállítását. (MTI/juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?