Nemcsak sorozat, hanem animefilm is készül majd a Gyűrűk Ura előzményeiről

gyűrűk ura

Nemcsak az Amazon készít sorozatot a Gyűrűk Ura előtörténetéről, hanem animefilm is lesz, mely a hírek szerint két év múlva érkezik a mozikba. A bemutató időpontját 2024. április 12-ére tűzték ki.

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim című anime produkció gyártásának indulását a Warner Bros. animációs cége és a New Line filmstúdió júniusban hozta nyilvánosságra. Az új film a Helm-szurdok erődjének történetét tárja fel, és évszázadokkal Peter Jackson filmje, A Gyűrűk Ura: A két torony eseményei előtt játszódik. A két torony egy hosszú csatajelenete a szurdok erődjében zajlik. Az anime elvezet Rohan királya, Pörölykezű Helm vérzivataros korszakába. A filmet Kamijama Kendzsi legendás japán animerendező, többek között a Blade Runner: Black Lotus sorozat alkotója jegyzi. Két évtizede a New Line mutatta be Peter Jackson A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége című filmjét. Jackson harmadik filmje, A Gyűrűk Ura: A király visszatér elnyerte a legjobb film Oscar-díját, a trilógia 17 Oscarjának egyikét. A három film együttesen 2,9 milliárd dollárt hozott, Jackson pedig megrendezte a J. R. R. Tolkien regényén alapuló A hobbit című előzménytrilógiát is.

Az anime bemutatójának dátumát egy nappal az után jelentették be, hogy az Amazon előzetest adott ki Gyűrűk Ura-előzményfilmjéről, melynek címe A hatalom gyűrűi lesz. Érdekesség, hogy a sorozatot egymilliárd dolláros költségvetése miatt minden idők legdrágább tévés produkciójaként emlegetnek. A hírek szerint több mint félmilliárd dollárból készül az első évad, amihez hozzájön majd a második évad legalább ugyanekkora költségvetése is. A széria abban a korszakban fog játszódni, amikor Szauron elkészíti azokat a gyűrűket, amelyek legfontosabbikáról, az Egy Gyűrűről szólt a kétezer évvel később játszódó A Gyűrűk Ura című regény. A történet a másodkor valamennyi jelentős eseményét feldolgozza, a gyűrűk megalkotását, a sötét úr, Szauron felemelkedését, Númenor történetét, valamint a tündék és az emberek utolsó szövetségét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?