Nem teljesített jól Tim Burton új filmje és a Mélytengeri pokol sem

Los Angeles |

<p>Tim Burton új filmje nyerte a mozis hétvégét Észak-Amerikában, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című alkotásra 28,5 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai és a kanadai mozikban péntektől vasárnapig.</p>

Az összeg mindazonáltal némileg csalódáskeltő a szakértők szerint, a filmet ugyanis 110 millió dollárból forgatták, és a stúdió nagyobb bevételre számított a nyitó hétvégén. A Ransom Riggs regényéből készült feldolgozás világszerte 36,5 millió dollárt keresett. A filmről írott kritikánkat itt olvashatja el. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"245891","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

A vártnál sokkal kevesebb nézőt érdekelt a Mark Wahlberg főszereplésével készült Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon). A BP olajtársaság mexikói-öbölbeli, azonos nevű fúrótornyán 2010-ben történt katasztrófa filmes feldolgozására 20,6 millió dollárért váltottak jegyet. A drámát 120 millió dollárból forgatták. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"245892","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

A harmadik helyen a múlt heti első, A hét mesterlövész című klasszikus új változata végzett 15,7 millió dollárral. A Denzel Washington főszereplésével készült western két hét alatt így már 61,1 millió dollárt fialt az észak-amerikai mozikban.

A negyedik a Gólyák című családi animációs film, az ötödik a Clint Eastwood rendezésében és Tom Hanks főszereplésével készült Sully című dráma lett 13,8, illetve 8,4 millió dollárral. Utóbbi, amely a Hudson folyón kényszerleszállást végrehajtó hős pilótáról szól, már 105,4 millió dolláros bevételnél jár egy hónappal a bemutatója után.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?