Nagyszabású akciófestés Komáromban

Komárom |

<p>Amint már hírt adtunk róla, holnap nagyszabású, egész napos akciót szerveznek – 16 órakor kezdődő megnyitóval – hazai képzőművészek a Limes Galériában. A Rovás és baráti köre Wagner A Nibelung gyűrűje című művére rendez akciófestést – a képek a helyszínen folyamatosan készülnek.</p>

Ahogy Szabó Ottó festőművésztől, a rendezvény egyik szervezőjétől megtudtuk, a Rovás először a 2008. augusztus 29. és 31. között, a Budapesti Millenáris Parkban rendezett Art Mozaik – Külhoni Művészeti Fesztivál keretében mutatta be A Nibelung gyűrűje című akcióját. Ahogy a részt vevő művészek megfogalmazták az akcióval kapcsolatban: „Ez egyrészt tisztelgés volt Wagner emléke előtt, másrészt tiltakozás a nacionalizmus, a történelemhamisítás, a tudatos félrevezetésekre és csúsztatásokra épülő nemzeti önzés ellen.”

A Rovás művészeti csoport és meghívott vendégei szervezésében és prezentálásában – a Pro arte Danubiensis társasággal együttműködve – a happening második felvonása holnap lesz Komáromban, a Limes Galériában. A szervezők szándéka szerint a zenés szimpóziummal egybekötött akciófestésbe szabadon bekapcsolódhat bárki – egyszerű szemlélődőként, de aktív résztvevőként is. Előadhatja saját verseit, dalait, bemutathatja portfolióját, de az akciófestésben is részt vehet, ha konkrét elképzeléseit előzőleg megbeszéli az alkotókkal.

Az eseménnyel egy időben nyílik Kovács Oszkár vetítéssel egybekötött, az alaszkai gleccserek világából megörökített, A gleccserek világa című fotókiállítása.

A művészi találkozón részt vevő művészek: Jozef Suchoža szobrászművész, Viktor Oravec szobrászművész, Molnár István dzsesszzenész, Tóth József festőművész, Král Bea építész, Václav Kinga építész, Gyenes Gábor grafikus, Szászi Zoltán költő, Krúzs Judit képzőművész, Ferdics Béla szobrászművész, Rácz Noémi festőművész, valamint Szabó Ottó festőművész. (t

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?