Nagy nevek a VOLT-on

Nagyon erős az idei VOLT fesztivál programja (július 7–10.). A drum and bass műfaj hívei számára szenzáció, hogy Roni Size és MC Dynamite is eljön a VOLT-ra. Ugyancsak a VOLT vendége lesz a brit CLIENT.

A Depeche Mode-os Andy Fletcher női duója a nagy európai fesztiválokon és az Erasure előzenekaraként mutatkozik mostanában, egyre nagyobb sikerrel.

Ugyancsak a hűség városába utazik a román származású Balanescu Quartet, az igazi crossover vonóscsapat, amely évtizedek óta popzenei újításairól, filmzenéiről és sajátos színpadi produkcióiról híres. Roni Size a modern elektronikus tánczene, közelebbről a drum and bass- és a jungle-szcéna megkerülhetetlen és egyik legnagyobb hatású figurája, a fontosak között is az egyik legfontosabb, az egyenlők között is az egyik első.

Alexander Balanescu egy kicsit a miénk. Sok, a világ más-más részén élő ember szemében ugyanis az ő művészete testesíti meg Kelet-Európát, a kelet-európai mentalitást, gondolkodásmódot, még akkor is, ha tudjuk, a hegedűművész-zeneszerző Balanescu igen fiatalon előbb Izraelbe került szüleivel a Ceaucesu-rendszer elől elmenekülve, majd Londonban, később egy kis időre New Yorkban, majd ismét Londonban élt, tanult, dolgozott és dolgozik a mai napig.

A „nulladik” napon a VOLT egyik főszínpadán a 12 döntőst felvonultató, 120 perces „Megasztárok” élő szuperkoncerttel nyit a VOLT, majd az „év hangjai” után a Hooligans, a Bikini és a Beatrice lép egymás után színpadra. A korán érkezők örömére ezen a napon, egy másik helyszínen a magyar alternatív zenei élet jelese, a Kispál és a Borz ad „csendes, ülős” koncertet. Jó hír a bérletet váltóknak, hogy számukra a „nulladik” napi programfelhozatal ingyenes. Kapunyitás tehát július 6-án 17 órakor, amikortól a fenti programok mellett a VOLT több kisebb helyszíne és sörözői is kinyitnak. (i, l)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?