Nézőcsúcs a Szigeten?

Nézőcsúcsra számítanak az idei Sziget szervezői, ugyanis minden eddiginél komolyabb sztárfelhozatalt ígérnek az immár tizenharmadik fesztiválra, amelyet augusztus 10. és 17. között rendeznek a Hajógyári-szigeten.

A fesztivál egyik legnagyobb sztárvendége a brit Franz Ferdinand zenekar lesz. Az idén a zenei fesztiválok szervezői egyébként szinte versengenek abban, hogy melyik tudja megnyerni egy-egy fellépés erejéig a legfontosabb zenei díjakat – egyebek között a MTV Music Awardsot és a Brit Awardsot is – besöprő együttest. A sztárvendégek között van az ausztrál popénekesnő, Natalie Imbruglia, de sokan Nick Cave koncertjére lesznek kíváncsiak.

Fellép az új énekesnővel turnézó brit Morcheeba és a kilencvenes évek elektronikus tánczenei színterének egyik legmeghatározóbb csapata, az Underworld. Ugyancsak új énekesnővel érkezik az acid jazz zenét játszó Brand New Heavies, és koncertet ad a reggae-zene egyik legnagyobb sztárzenekara, a Waileres, akiknek fellépése már csak azért is érdekes, mert a világ idén ünnepli Bob Marley születésének 60. évfordulóját.

A világzenei nagyszínpadon fellép a Grammy-díjas Youssou N’DOur és az algériai Khaled is, de itt lesz a Buena Vista Social Club trombitása, Manuel Guajiro Mirabal is. Természetesen a többi zenei stílus kedvelői sem maradnak koncertek nélkül, a metálszínpad és az úgynevezett Dance Aréna is rengeteg sztárvendéget ígér. Ez utóbbi lesz egyébként idén is a legnagyobb sátor, amely 2,700 négyzetméteres alapterületű. A hetijegyek ára június közepéig 20 ezer forint (6,4 forint = 1 korona) , a rendezvény kezdetéig pedig 25 ezer forint lesz. A rendezvény idején 30 ezer forintba kerülnek majd a hetijegyek – ha marad belőlük –, míg a napijegyekért ötezer forintot kell fizetni. Idén nagyobb lesz a nagyszínpad előtti terület, ahol az előző évhez képest tízezerrel több, összesen ötvenezer ember fér majd el.

Az idei Sziget sem csak a zenéről szól: ezúttal is lesznek színházi előadások, sportrendezvények, filmvetítések, gyermekprogramok, s természetesen a civil szervezetek is felvonulnak. Érdekesség, hogy idén a Tesco áruházakat nyit a Szigeten, ahol a „zsömlétől a hálózsákig” minden kapható majd.

A szervezők reményei szerint jó idő esetén idén megdől a tavalyi nézőrekord, 2004-ben összesen 371 ezer látogatója volt az egyhetes rendezvénynek. (l)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?