Nagy Feró-koncert

Sokáig csak a „nemzet csótányaként” emlegették, és minden államilag támogatott médiából kirekesztették Nagy Ferót és csapatát, a Beatrice zenekart.

#Dömötör Ede felvétele Sokáig csak a „nemzet csótányaként” emlegették, és minden államilag támogatott médiából kirekesztették Nagy Ferót és csapatát, a Beatrice zenekart. ĺgy történhetett, hogy bár a banda 1979-től létezett, koncertjein többezres tömegek tolongtak, nagylemezt először csak a rendszerváltás után, 1991-ben adhatott ki a Beatrice. Pedig a zenekar 1971-ben még diszkózenét játszott, a magyar televízió tehetségkutató versenyén a „Gyere kislány, gyere, a diszkóklubban szól már a zene” kezdetű slágergyanús szerzeménnyel tűnt fel. Később többszörös tagcserék után megalakult a Nagy Feró és a Beatrice elnevezésű formáció, amely a ’70-es évek végén a Nyugat-Európában divatos punk zenét ötvözte a magyar nép- és műzenével. A ’90-es évek elején reneszánszát élő zenekar belevetette magát az akkori politikai küzdelmekbe is, ami nem tett jót a banda népszerűségének. Mostanra úgy tűnik, Feróék visszatértek a punkos-rockos gyökerekhez, zenéjükben több a folkos, és kevesebb a ripacskodó, műzenei elem, szövegeikben kevesebb a politikai utalás. Újra fellépnek klubokban is, nem csak nagy fesztiválokon. November huszonnegyedikén 22 órakor Érsekújvárott, a Klikk pubban ad koncertet Nagy Feró és a Beatrice zenekar. (kispeti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?