Múzeumot kap Maria Callas

rr
Athén, |

A legendás görög származású operaénekes, Maria Callas emlékének szentelt múzeum nyílik Athénban. Az átadást 2023. december 2-ra, a szoprán születésének 100. évfordulójára időzítették.

A tervek szerint a kiállítás gazdag válogatást vonultat fel az énekesnő személyes tárgyaiból, felvételeiből és irataiból, melyek ötven év alatt gyűltek össze. Látható lesz például Callas diákkori naplója, valamint a ruhatára és kiegészítői. Számos személyes fotó is szerepel majd a tárlaton, utóbbiakat a milánói Scala, a Veronai Arena, a velencei La Fenice Színház és a New York-i Metropolitan Opera jóvoltából láthatja a közönség. A múzeumnak egy olyan épület ad otthont, amely az athéni városházához tartozik.

Maria Callast (1923–1977) a történelem egyik legjelentősebb operaénekeseként tartják számon, felvételei ma is etalonnak számítanak. Elsősorban lenyűgöző bel canto technikájának, valamint hatásos drámai képességeinek köszönhette hírnevét; rajongói La Divinaként vagy primadonna assolutaként emlegették.

Jövőre életrajzi film is készül róla Hollywoodban, Angelina Jolie főszereplésével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?