Kultúra

Múzeumok és galériák éjszakája Kassán is

Kassa | Száz évet utazhatnak vissza a múltba, akik ma este ellátogatnak a Múzeumok és galériák éjszakája kassai programjaira.
ÚJ SZÓ ONLINE

2014. május 17. 22:11

Idén negyedik alkalommal kapcsolódik be a város a rendezvénysorozatba. Az érdeklődőket tizenegy helyszínen – egyebek mellett a Kelet-szlovákiai Múzeumban, a Szlovák Műszaki Múzeumban, a Kelet-szlovákiai Galériában és a Löffler Béla Múzeumban – várják színes programokkal délután öt órától egészen éjfélig. A Kelet-szlovákiai Múzeum három helyszínen fogadja ma este a látogatóit. A Maraton téri történelmi épület pincéjében titokzatos lények őrzik a kassai aranykincset, és száz évvel ezelőtt készült fényképeken és képeslapokon látható, milyen volt egykor Kassa. Több kiállítás, egyebek mellett a tarka pillangókat felvonultató tárlatot és a csehországi Ostraváról szóló kiállítást is kézműves-foglalkozásokkal egészítenek ki. A múzeum Hviezdoslav utcai épületben gyémántkeresést és boszorkányiskolát szerveznek, és a száz évvel ezelőtti orvostudomány érdekességeit is bemutatják. A Miklós-börtön és a Rodostói ház is megnyitja kapuit. A látogatók megismerkedhetnek a hóhérok és segédeik történetével, de lesz török zene és különleges keleti ékszereket is bemutatnak.

A Szlovák Műszaki Múzeum a Földön és égen című kiállítással csatlakozik a Múzeumok éjszakájához, bemutatják Henry Ford legendás Ford T-modelljét és a 20-as évekből származó Tatra 12 típusú teherautót is. A Löffler Múzeum kiállításai mellett szecessziós kávéházzal várja a vendégeket, Helmut Bistik pedig festőképzést tart az érdeklődőknek. A Kaszárnya-Kultúrparkban is lesznek rendezvények, és a Csermely-völgyi kisvasút is csatlakozott a programsorozathoz. Bővebb információk a programokról a www.visitkosice.eu honlapon találhatók.

Önnek ajánljuk

Az állami számvevőszék szerint is ráfizet az állam a vajkai kompra

Képernyőn a német és walesi válogatott

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Az igazságügyi alkalmazottak visszavonták a sztrájkkészültséget

Legfrissebb galériák
Olvasta már?