Múzeumok és galériák éjszakája Kassán is

Kassa |

<p>Száz évet utazhatnak vissza a múltba, akik ma este ellátogatnak a Múzeumok és galériák éjszakája kassai programjaira.</p>

Idén negyedik alkalommal kapcsolódik be a város a rendezvénysorozatba. Az érdeklődőket tizenegy helyszínen – egyebek mellett a Kelet-szlovákiai Múzeumban, a Szlovák Műszaki Múzeumban, a Kelet-szlovákiai Galériában és a Löffler Béla Múzeumban – várják színes programokkal délután öt órától egészen éjfélig. A Kelet-szlovákiai Múzeum három helyszínen fogadja ma este a látogatóit. A Maraton téri történelmi épület pincéjében titokzatos lények őrzik a kassai aranykincset, és száz évvel ezelőtt készült fényképeken és képeslapokon látható, milyen volt egykor Kassa. Több kiállítás, egyebek mellett a tarka pillangókat felvonultató tárlatot és a csehországi Ostraváról szóló kiállítást is kézműves-foglalkozásokkal egészítenek ki. A múzeum Hviezdoslav utcai épületben gyémántkeresést és boszorkányiskolát szerveznek, és a száz évvel ezelőtti orvostudomány érdekességeit is bemutatják. A Miklós-börtön és a Rodostói ház is megnyitja kapuit. A látogatók megismerkedhetnek a hóhérok és segédeik történetével, de lesz török zene és különleges keleti ékszereket is bemutatnak.

A Szlovák Műszaki Múzeum a Földön és égen című kiállítással csatlakozik a Múzeumok éjszakájához, bemutatják Henry Ford legendás Ford T-modelljét és a 20-as évekből származó Tatra 12 típusú teherautót is. A Löffler Múzeum kiállításai mellett szecessziós kávéházzal várja a vendégeket, Helmut Bistik pedig festőképzést tart az érdeklődőknek. A Kaszárnya-Kultúrparkban is lesznek rendezvények, és a Csermely-völgyi kisvasút is csatlakozott a programsorozathoz. Bővebb információk a programokról a www.visitkosice.eu honlapon találhatók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?