Mit olvas Veres István?

<p>Mit olvas Veres István író, a Vasárnap munkatársa?</p>

„az ilyesmit, könyvet a szemétben, valahogy rosszul bírom, pont, ahogy anyád, ha fölfordítva teszik az asztalra a vágatlan kenyeret” Németh Gábor Egy mormota nyara című könyve idén jelent meg a Kalligramnál. Azért mondok könyvet, mert egyelőre nem sikerült szűkebben behatárolnom, mi is ez a termék pontosan. Leghamarabb talán regény, 204 oldalon, mégis. Mégsem. Ugyanakkor. Talán inkább egy nagy, kezdődések és végződések nélküli szövegtömb, mondatkezdő nagybetűk és mondatot lezáró pontok nélkül. Az Egy mormota nyara mondatdarabkákból áll, amelyeket bekezdések, kihagyott sorok választanak el egymástól. Cselekménye van? Talán. Hol játszódik? Külföldön. Főszereplő? Egy helyvadász (írja magáról).[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"258423","attributes":{"alt":"","author":"Somogyi Tibor felvétele","class":"media-image","height":"480","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"269"}}]] Általában több könyvet olvasok egyszerre, néhányat évekig folyamatosan, előszedve, visszarakva, ott felejtve, kevés már, amelyet egy huzatra sikerül legurítani. Németh Gábor könyve sem lesz ilyen, bár ilyennek indult: a nyáron hozattam el egy ismerőssel Pestről, majd nekiestem, és le is vágódtam róla, mint valami palánkról. Azóta újra és újra próbálom megközelíteni, sikerül is két-három oldal erejéig, tovább nem. Tudom, miért nem szippant be – hiányoznak a mondatok, a van eleje és van vége mondatok. Néhány napja új lendületet vett a közeledésem. A papírborítót félretéve felfedeztem, hogy kellemes tapintású, sárga bőrkötésben lakik, és ez megtetszett. Hordom magammal. De elejétől a végéig elolvasni nem fogom soha. Kétéves fiam persze már belefirkált. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?