Mit olvas Keserű József?

Keserű József

Keserű József, irodalomtörténész
 

Mit olvasok? Általában több mindent – párhuzamosan. Nem azért, mintha ez lenne az ideális, de túl sok a jó könyv, és túl sokfelé ágazik az érdeklődésem. Szakmai vonalon most éppen K. Ludwig Pfeiffertől A mediális és az imagináriust, amely az irodalmat más médiumok kontextusában vizsgálja. A természettudományok iránti érdeklődésemet Siddharta Mukherjee A gén – Személyes történet című könyvével csillapítom. A genetika, az agykutatás és a kozmológia újabban sokkal jobban vonz, mint a spekulatív filozófia. Mukherjee komoly tudással felvértezve és remek stílusban vezeti végig az olvasót a genetika történetén és legaktuálisabb kérdésein. A kortárs irodalomból Csabai László Szindbád, a detektív című könyve hever félig elolvasva az íróasztalomon. Egyedi hangvételű könyv, sajátos módon ötvözi a krimielemeket a Trianon utáni társadalom ábrázolásával és a ma is aktuális kérdésekkel. Mellette Paul Auster Mr. Vertigóját olvasom újra. Ezzel hangolok a mester áprilisban megjelenő új könyvére. Az ágyam mellett pedig mindig be van készítve egy féltégla – ezúttal Kim Stanley Robinson 2312 című sci-fije –, mert szeretem az epikus dolgokat. Robinson az egyik legjobb kortárs sci-fi-író, mindenkinek jó szívvel ajánlom a könyveit. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?