Mit ajánl a közönség figyelmébe az első falunapon?

Varga Mihály, Béla polgármestere:
Pici falu vagyunk 427 lakossal, éppen ezért fontos az összetartozás erősítése és múltunk, történelmünk felelevenítése.

Varga Mihály, Béla polgármestere:

Pici falu vagyunk 427 lakossal, éppen ezért fontos az összetartozás erősítése és múltunk, történelmünk felelevenítése. A látogatók szíves figyelmébe ajánlom tehát az alkalmi helytörténeti-néprajzi kiállítást az időszakosan felépített tájházban, továbbá a helyi néptánc- és éneklőcsoport fellépését is.

A falu már most is nevezetes csodálatos fekvéséről, kiváló borairól és a felújítás alatt álló barokk kastélyról. Az önkormányzat miként szeretné ezeket az előnyöket kiaknázni?

Mindenképpen fejleszteni szeretnénk a falusi turizmust, kezdetben például olyan ötletekkel, hogy a csak Bélára jellemző természetes anyagokból készült népművészeti tárgyakat készítünk és árulunk, másrészt pedig helyi sütemény- és kalácskülönlegességek gazdag kínálatával várjuk a vendégeket. A kastélypincészet kiváló borokat produkál, és a bélai szőlősgazdák pincesorán is rábukkanhatunk egy-egy remek nemes borfajtára. A közeljövőben tehát a borturizmust is fejleszteni szeretnénk. (buch)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?