Kultúra

Mintaszerű hozzáállás

JUHÁSZ KATALINBudapest. Heves tetszést aratott a közösségi oldalakon Szörényi Levente Alföldi Róbertnek írt nyílt levele, amelyben a zeneszerző-előadóművész szimpátiájáról biztosítja a színész-rendezőt, és örömét fejezi ki amiatt, hogy az István a király 30.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. november 23. 18:00

JUHÁSZ KATALIN

Budapest. Heves tetszést aratott a közösségi oldalakon Szörényi Levente Alföldi Róbertnek írt nyílt levele, amelyben a zeneszerző-előadóművész szimpátiájáról biztosítja a színész-rendezőt, és örömét fejezi ki amiatt, hogy az István a király 30. évi jubileumi előadását Alföldi Róbert rendezi majd.

„Jóllehet azt hinnék, hogy Szörényi Leventét és Alföldi Róbertet a korkülönbségen túlmenően tehát szinte minden elválasztja egymástól, mégis azt kell mondanom, hogy van egy valami, talán a legfontosabb, ami összeköt bennünket: a művész felelőssége kortársai és az eljövendő nemzedékek iránt” – áll a nyílt levélben, amely többek közt a quart.hu címen olvasható teljes terjedelmében.

A kettészakadt magyarországi kulturális közéletben egyértelműen jobboldalra sorolt Szörényi ezzel a levéllel sokak szerint bebizonyította, hogy a művészi függetlenség és az alkotómunka szabadsága fontosabb, mint a művészek politikai meggyőződése. A jubileumi István, a királyt jövőre mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Önnek ajánljuk

Hamšík nyolcadszor lett az év futballistája Szlovákiában

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Brexit - May júniusig tartó halasztást kér

Minden szurkoló személyazonosságát ellenőrzik a szlovák-magyar meccsen

Csütörtökön és pénteken hallgatják meg az alkotmánybíró-jelölteket

Legfrissebb galériák
Olvasta már?