Minden idők legnagyobb nyitóhétvégi bevételét produkálta a Jurassic World

Los Angeles |

<p>A végleges adatok szerint minden idők legnagyobb nyitóhétvégi bevételét produkálta a Jurassic World tudományos-fantasztikus kalandfilm mind Észak-Amerikában, mind a világ többi részén.</p>

A Universal Pictures filmstúdió közlése szerint a Jurassic Park-széria 4. filmje az észak-amerikai mozikban 208,8 millió dollárt hozott, amivel megelőzte a Bosszúállók 2012-ben felállított 207,4 millió dolláros rekordját. A nemzetközi porondon is új rekordot jelentő 315,3 millió dolláros bevétellel debütált a film, maga mögé utasítva a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részét, amely 2011-ben 314 millió dollárral nyitott.

A Chris Pratt főszereplésével 150 millió dollárból forgatott sci-fi így összességében 524,1 millió dollárt hozott az első hétvégén globálisan, ami szintén történelmi rekordnak számít.

A Colin Trevorrow rendezte produkció 14 évvel az első Jurassic-film indító teljesítménye után messze felülmúlt minden várakozást, a legtöbb prognózis 125 és 135 millió dollár közötti bevételt jósolt a filmnek az észak-amerikai piacon. A Universal és a Legendary filmstúdiók közös produkcióját egyszerre 4273 moziban kezdték vetíteni Észak-Amerikában, amire még nem volt példa a Universal stúdió filmjeinek esetében.

A Jurassic World bemutatásával az előző hét három legnézettebb filmje egy-egy helyet csúszott vissza a listán, így második helyen A kém című, második hetében járó ügynökkomédia végzett, harmadikként a Törésvonal című, harmadik hetében lévő katasztrófafilm futott be, míg a negyedik az Insidious: A gonosz lélek című, második hete játszott horror lett. Az első öt legnézettebb film között volt még a Tökéletes hang 2 című zenés vígjáték.

A Universal Pictures két másik rekordot is megdöntött az elmúlt hétvégén: egy naptári éven belül a leggyorsabban érték el az 1 milliárd dolláros bevételt Észak-Amerikában és a 3 milliárd dollárt világszerte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?