Miért lépett vissza a Desmod?

Pozsony |

<p>Az Eurovíziós Dalfesztivál szlovákiai válogatója sem úszta meg botrány nélkül. A versengés egyik favoritjának kikiáltott népszerű Desmod együttes (amely az utolsó elődöntőben, Lucia Novákovával előadott duettjével másodikként jutott tovább) kedden bejelentette: visszalép, és nem vesz részt a vasárnapi döntőben.</p>

A zenekar menedzsere és énekese azzal indokolta a döntést, hogy az együttest állandóan támadta a sajtó az állítólagos kivételezett helyzete miatt. Mint mondták, számukra nem létkérdés a fesztivál, és úgy érzik, a döntőről pár szavazattal lecsúszott Peter Cmoríknak ott a helye. A Szlovák Televízió nyilatkozata szerint a Desmod egyáltalán nem élvezett kivételes bánásmódot a versenyben. Tény azonban, hogy amikor a Desmod énekese, Mário Kollár az első elődöntő főpróbáján balesetet szenvedett, és nem léphettek színpadra, a „tartalékosként” vezetett Tanx nevű banda úgy gondolta, akkor most ők juthatnak szóhoz. Illetve fellépéshez. Nem jól gondolták.

A televíziótól nem kaptak fellépési lehetőséget. Így az első elődöntőben mindössze kilenc előadó versengett, míg a válogató ötödik fordulójában 11 produkciót hallhatott a közönség, ekkor lépett fel ugyanis a Desmod is. (Ez eléggé megkavarta a helyzetet, mivel egyébként is ez tűnt a legerősebb mezőnynek a válogatók közül.) Az egyik szlovák napilap szerint azonban az ötödik elődöntőben az élő fellépés során csupán a Desmod használhatott súgómikrofont (amelyen keresztül a zenei kíséretet hallják), a többi előadónak ezt a segítséget nélkülöznie kellett.

A Desmod azt állítja, saját súgómikrofont használtak, és erre másoknak is lehetőségük lett volna, ha hoznak magukkal. Nem tudni, kinek van igaza, ami biztos: a vasárnapi döntő már a Desmod nélkül zajlik. Most a zsűrin a sor, hogy az eddig elődöntősök közül kit jelöl a Desmod helyére.  Peter Cmorík mindenesetre azt mondta: ő már akkor sem indulna a döntőben, ha a zsűrinek rá esne a választása…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?