Kultúra

Megvannak az idei 
Libri díjas kötetek

Budapest | Szvoren Edina Verseim című novelláskötete nyerte a Libri irodalmi díjat. A közönségdíjat Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című regénye kapta.
Juhász Katalin

2019. május 16. 16:30

A két díjazott   (Képarchívum)

A 2016-ban alapított Libri Irodalmi Díj célja, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar irodalom fontos műveire. A 10 döntőst a kulturális élet több mint 140 képviselőjének javaslata alapján választották ki. A győztest szakmai zsűri választotta ki, amelynek Fullajtár Andrea színész, Szilágyi Zsófia filmrendező, Bálint András színész, rendező, Beck Zoltán zenész és Károlyi Csaba irodalomtörténész volt tagja. 
Sándor Gabriella, a Libri-Bookline részéről úgy véli, a díj mára presztízsértékűvé vált, és az ismertségét mutatja, hogy a közönségdíjra idén már 21 ezren szavaztak. „Megemeltük a díjakkal járó támogatás összegét, így már 2 millió forint pénzjutalom és 30 millió forint médiatámogatás fölött rendelkezhetnek a nyertes könyvek szerzői” – tette hozzá. 
A döntősök között találunk három verskötetet, Takács Zsuzsa, Kemény István és Simon Márton tollából; három regényt: Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Szilasi László műveit; egy dráma-gyűjteményt Pintér Bélától; két novelláskötetet, Dragomán György és Szvoren Edina műveit; valamint egy, a siker törvényeit összefoglaló alkotást, amit Barabási Albert-László jegyez.

Tavaly Tompa Andrea Omerta című regénye kapta a zsűritől a díjat, a közönségdíjas pedig Bödőcs Tibor lett Addig se iszik című irodalmi paródiakötetével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Orvoshiány van, ám a külföldi nem kell

Sokkoló: hibásan elvégzett vérátömlesztés miatt halt meg egy beteg a kassai kórházban

A lakosság csaknem fele egyáltalán nem spórol

Jóváhagyták a pozsonyi körgyűrű képviselői ellenérzését

Grendel Gábor nem igazol át Kiska pártjába

Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

Legfrissebb galériák
Olvasta már?