Megvannak az idei 
Libri díjas kötetek

A dd
Budapest |

Szvoren Edina Verseim című novelláskötete nyerte a Libri irodalmi díjat. A közönségdíjat Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című regénye kapta. 

A 2016-ban alapított Libri Irodalmi Díj célja, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar irodalom fontos műveire. A 10 döntőst a kulturális élet több mint 140 képviselőjének javaslata alapján választották ki. A győztest szakmai zsűri választotta ki, amelynek Fullajtár Andrea színész, Szilágyi Zsófia filmrendező, Bálint András színész, rendező, Beck Zoltán zenész és Károlyi Csaba irodalomtörténész volt tagja. 
Sándor Gabriella, a Libri-Bookline részéről úgy véli, a díj mára presztízsértékűvé vált, és az ismertségét mutatja, hogy a közönségdíjra idén már 21 ezren szavaztak. „Megemeltük a díjakkal járó támogatás összegét, így már 2 millió forint pénzjutalom és 30 millió forint médiatámogatás fölött rendelkezhetnek a nyertes könyvek szerzői” – tette hozzá. 
A döntősök között találunk három verskötetet, Takács Zsuzsa, Kemény István és Simon Márton tollából; három regényt: Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Szilasi László műveit; egy dráma-gyűjteményt Pintér Bélától; két novelláskötetet, Dragomán György és Szvoren Edina műveit; valamint egy, a siker törvényeit összefoglaló alkotást, amit Barabási Albert-László jegyez.

Tavaly Tompa Andrea Omerta című regénye kapta a zsűritől a díjat, a közönségdíjas pedig Bödőcs Tibor lett Addig se iszik című irodalmi paródiakötetével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?