Megnyitották a Kultúrparkot

Kassa |

<p>Átadták Kassa, Európa idei kulturális fővárosa legnagyobb befektetésének számító Kultúrparkot. A városközpontban található laktanyát és katonai raktárépületeket több mint 26 millió euróért többfunkciós kulturális központtá alakították át.</p>

A projekt európai uniós társfinanszírozással jött létre. „Egy évnyi erőfeszítés után sikerült véghezvinni a nyolc beruházási projektből az utolsót is. Én személy szerint nagyon várom a kulturális és egyéb rendezvényeket ezekben a gyönyörű terekben” – közölte Richard Raši Richard Raši, Kassa főpolgármestere, aki Marek Maďarič kulturális miniszterrel együtt vágta át a szalagot. Az új kulturális és művészeti negyed rengeteg programnak ad majd helyet. A Kulturpark területén egyszerre akár nyolc zenés és irodalmi rendezvényt is szervezhetnek a külső térben álló, fából készült színpadokon. Öt különböző művésztelep működhet egyidejűleg a workshop-pavilonokban, három kiállítást rendezhetnek egyidejűleg a galériákban, két koncert, konferencia vagy színházi előadás kezdődhet egyszerre a többfunkciós, egyenként háromszáz férőhelyes csarnokokban. A Steel Park tárlata a legfiatalabb látogatókat célozza meg. A különleges projekt célja interaktív módon népszerűsíteni a fiatalok körében a tudományokat és a műszaki ismereteket. A szórakoztató műszaki központ megálmodói a gyerekeknek mutatják be kreatív módon az acél történetét. A projekt Kassa város, a U.S. Steel, a Šafárik Egyetem, a Szlovák Tudományos Akadémia és a Kassai Műszaki Egyetem közreműködésével jött létre. A Steel Park jelenleg még csak próbaüzemben működik, az érdeklődők szeptember végétől látogathatják. Ján Sudzina, a Kassa 2013 munkacsoport vezetője szerint a Kultúrpark az Európa Kulturális Fővárosa projekt szíve, és megfelelő alapot teremt a város számára a további célok kitűzéséhez.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?