Megment egy várost

<p>Ryan Gosling, a népszerű filmszínész sikeres szerepek után úgy döntött, pozíciót cserél, s a rendezői székbe ül. Ő maga találta ki tervezett filmje történetét egy pusztulással fenyegetett városról, amelyet elnyel egy sötét alvilág.</p>

Az ötletből saját maga kerekített forgatókönyvet, s a tervek szerint jövő év elején belefog a forgatásba. Többet még nem lehet tudni a fantasyfilmről, mindössze annyit, hogy Christina Hendricks játssza majd a főszerepet. Egyedülálló anyát formál meg, akinek minden bizonnyal nagy szerepe lesz a város megmentésében.

Ryan Gosling kivételes tehetségű színész, jelzik ezt Oscar- és Arany Glóbusz-jelölései is. Visszafogott gesztusokkal, minimális arcjátékkal játszik, viszont olyan pozitív kisugárzással, amivel – bármilyen figurát alakít is – megszerzi magának a nézőt. Így volt ez legutóbbi nálunk bemutatott filmjében, A hatalom árnyékában című politikai thrillerben, melyet George Clooney rendezett. Ebben Gosling egy kemény, magabiztos kampánystratégát alakít. Színészileg rá épül a film: az ő színészi nagysága ragyogja be a kusza történetet. A felemelkedéstől a bukásig a legszélesebb érzelmi skálát mutatja meg Gosling – s bár a figurának több negatív vonása van, megnyeri a nézőt (és a választásokat).

Mielőtt még rendezőként megismerhetnénk, vár ránk a negyvenes-ötvenes évek Los Angelesében játszódó Gengszterosztag című amerikai krimi, amely az előzetesek alapján meglehetősen brutálfilmnek ígérkezik. Ryan Gosling sugárzó lénye azonban kiemelkedik a rosszfiúk közül a jól fésült, mindig elegáns Jerry Wooters őrmester szerepében. Ez az a film, amelyet egyik epizódja miatt, amelyben a gengszterek egy moziban lövöldöznek, utólag megpróbálnak „szelídíteni”, vagyis megvágni egy kicsit a brutáljeleneteit. A Ryan Gosling által megformált figurát azonban ez nem csorbíthatja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?