Meghalt William Hurt, Oscar-díjas színész

ddd

Elhunyt 71 éves korában William Hurt Oscar-díjas amerikai filmszínész. A pókasszony csókja, A pestis, a Sohaország, az Út a vadonba vagy az Erőszakos múlt című filmekből ismert sztár 2018-ban hozta nyilvánosságra, hogy prosztatarákkal diagnosztizálták.

„A Hurt család mély szomorúsággal gyászolja William Hurt szeretett apa és Oscar-díjas színész elhunytát 2022. március 13-án, egy héttel 72. születésnapja előtt. Békésen, családja körében halt meg, természetes okoktól. A család a magánélet tiszteletben tartását kéri ezekben az időkben" - írta a Deadline.com magazinnak eljuttatott nyilatkozatában a színész fia.

William Hurt az 1985-ben készült A pókasszony csókja film főszerepéért nyerte el az amerikai filmakadémia díját. Két további film főszerepéért is jelölték Oscarra, 1987-ben az Egy kisebb isten gyermekei, 1988-ban pedig A híradó sztárjai című filmekben nyújtott alakításáért. 2006-ban az Erőszakos múltban nyújtott alakításáért is megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó jelölést.

Ezen kívül egy BAFTA-díjat, a Cannes-i Filmfesztivál legjobb színészének járó díját, valamint két Emmy- és hat Golden Globe-jelölést is begyűjtött karrierje során. Az utóbbi években főleg sorozatokban vállalt szerepet, illetve meghatározó mellékszereplője lett a Marvel Filmuniverzumnak: a 2008-as Hihetetlen Hulk óta ő alakította Thaddeus „Thunderbolt” Ross tábornokot, aki az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Fekete Özvegy, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték idején már az USA külügyminisztereként tevékenykedett.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?