Még lehet jelentkezni a könnyűzenei szemlére

kép

Szeptember 1-jén tartják a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét, a szervezők egy héttel későbbre tolták a jelentkezési határidőt.

A tehetségkutatóra, mely a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program hazai állomása, így augusztus 22-én 20 óráig nevezhetnek a zenészek és előadók, jelentkezési díj nincs. A jelentkező zenekarok és szólisták közül előzsűrizéssel választják ki azokat, akik meghívást kapnak a szemlére. A jelentkezés feltétele legalább két saját szerzemény, illetve az elektronikus jelentkezési lap kitöltése.

Az előadott számoknak saját megzenésítéseknek kell lenniük, míg szólistáknak megengedett egy átvett szám is. A zsűri értékeli a szerzemények kiforrottságát, figyelembe veszi a hangszerelést, az egyediséget, a dalszöveget, a mondanivaló és a zene közti összhangot, azt, a produkció átélését, a hangszeres tudást, a színpadi megjelenést és koreográfiát, illetve a teljes összhatás, miközben a magyar nyelvű dalszöveg előnyt jelent. A szervezők kiemelik, hogy tavaly óta az egész Kárpát-medencéből jelentkezhetnek a zenekarok és a szólisták. A nyertesek részt vehetnek az idei Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében.

A hazai elődöntő hangbeállásai 10 órakor kezdődnek, a hivatalos megnyitót 12 órától tartják a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban– ekkortól várják a közönséget is (a belépés díjtalan). A zsűrit idén kilencen alkotják: Balázs Sziszka, Bárány János, Csenger Ferenc, Emmer Péter, Jancsó Péter, Kovács Koppány, Nagy Szabolcs, Nászaly Gábor és Pap Tibor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?