Lehár az Operettszínház előadásában

kép

Operettgála-koncertet tartanak szombat este a Komáromi Erődben. A Budapesti Operettszínház művészei a világhírű zeneszerző, a komáromi születésű Lehár Ferenc legnépszerűbb szerzeményeit adják elő.

A Budapesti Operettszínház a legendás zeneszerző életművéből nyújt egy válogatást július 27-én, szombaton 20 órától a Komáromi Erődben. A víg özvegy, A cárevics, A mosoly országa, a Luxemburg grófja, a Giuditta, a Cigányszerelem, A pacsirta, a Paganini, valamint A három grácia című operettek legismertebb darabjai a Budapesti Operettszínház sztárjai előadásában csendülnek fel. A Szép álom szállj a szívemre című gálakoncerten fellép Bojtos Luca, Bordás Barbara, Kiss Diána, Dénes Viktor, Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long, közreműködik a színház énekkara és balettkara.

Lehár Ferenc Komáromból indult, egy meglehetősen viszontagságos pályakezdést követően operettjeinek bemutatói hozták el számára a vágyott sikert. Zenei nagyságát alátámasztja Giacomo Puccini nyilatkozata, aki azt mondta róla, hogy amennyiben Lehár érdeklődése az operák világa felé terelődik, legnagyobb ellenfele lett volna. Lehár azonban az operett műfaját választotta, hogy szárnyaló dallamaival, elementáris humorával, finom lírájával és mély drámaiságú muzsikájával világszerte rajongott és tisztelt alkotó legyen. Operettjeit mind a mai napig óriási érdeklődés övezi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?