Lehangoló agrothriller

Krasznahorkaváralja |

<p>Kiss Tibor Noé nagyszülei lakhelyeként ismerte meg azt az állami gazdaságot, ahol második regénye, az Aludnod kellene játszódik.</p>

„Már a gyerekkori idillben is benne voltak a horrorcsírák. Akkor hallottam a történetet, hogy egy kislány elaludt a földeken, és átment rajta a kombájn. De a könyv csak 10-20%-ban tartalmaz megtörtént eseteket, a többi kitalált” – mondta Kiss Tibor Noé a Komáromi Szalon beszélgetésén a Gombaszögi Nyári Táborban.

Az Aludnod kellene hét férfiszereplő szempontjából mutatja be a telep vegetáló lakóinak elmagányosodását és kirekesztődését. „Pontosan tudtam, hogy Magyarországon nem lehet úgy írni arról, hogy egy telepen valakik szegénységben élnek, hogy ne hasonlítsák Tarr Sándorhoz. Pont ezért akartam nála sokkal érzelmesebben megírni ezt a könyvet, hogy bár a szöveg nagyon szikár, érezhető legyen belőle a szerző részéről az empátia és a megértés” – mondta Kiss Tibor Noé, aki viccesen „agrothrillernek” nevezte könyvét.

Az Aludnod kellene szomorú és lehangoló regény, pedig a szerző még utólag ki is egészítette könnyedebb részekkel. „Amikor elkészültem a regénnyel, többeknek elküldtem, és mindenki azt mondta rá, hogy rettentően nyomasztó, szüneteket kellett tartaniuk olvasás közben. Akkor újraolvastam az egészet, és egytől tízig osztályozni kezdtem a nagyjából egyflekknyi szakaszokat: nyolc, nyolc, nyolc, kilenc, tíz, nyolc… Az úgy tényleg nem jelenhetett volna meg. Kivettem belőle több motívumot, és beiktattam néhány vicces jelenetet is, hogy legyen már a sok nyolcas között néha egy ötös vagy hatos is” – avatott be módszertani praktikáiba Kiss Tibor Noé, akit olvasóink lapunk Focitipp mellékletéből, sportrovatából és kommentátoraként is ismerhetnek. A futballról azonban egyelőre nem tervez könyvet írni: „Azt gondolom, hogy az csak olyan anekdotázós lenne. Bár a futball világa is elég nyomasztó közeg, szóval lehet, hogy még elgondolkodom rajta.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?