(központi-stratégiai keret)

Az Illyés Közalapítvány Kuratóriuma az Alapító Okiratban foglalt célok elérése érdekében pályázatot hirdet a Magyarországgal szomszédos országokban és a diaszpórában élő magyar közösségek önazonossága megőrzésének, fejlődésének és megerősödésének, valamint a hitéleti, kulturális–közművelődési, anyan

Az Illyés Közalapítvány Kuratóriuma az Alapító Okiratban foglalt célok elérése érdekében pályázatot hirdet a Magyarországgal szomszédos országokban és a diaszpórában élő magyar közösségek önazonossága megőrzésének, fejlődésének és megerősödésének, valamint a hitéleti, kulturális–közművelődési, anyanyelvi oktatási, tudományos, művészeti, tájékoztatási és szakmai önszerveződésének előmozdítására irányuló projektumok, programok támogatására. Pályázati programok

I. A határainkon túli magyar szervezetek csatlakozási, felkészülési feltételeinek javítása érdekében az Európai Unióhoz, vagy előcsatlakozási alapokhoz benyújtandó pályázatokhoz önerőt biztosító pályázati programA program célja: Az Illyés Közalapítvány a határainkon túli magyar szervezetek csatlakozási, felkészülési feltételeinek javítása érdekében egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújt olyan projektek megvalósításához, amelyek társfinanszírozása az Európai Unió, vagy a még nem EU-tag szomszédos országok részére nyitott ún. előcsatlakozási alapok keretében történik. A támogatás a projektekben részt vevő szervezetek számára, a sajáterő-követelmény megteremtéséhez biztosít támogatást.A támogatás elnyerésének feltételei:

u A pályázaton jogi személyiséggel rendelkező határon túli magyar szervezetek (egyházak, alapítványok, civil szervezetek, stb.) vehetnek részt.

u A támogatásra azok a pályázók nyújthatnak be kérelmet, amelyek érvényes, a kiíró szervezet (vagy annak országos képviselete) által befogadott pályázati kérelemmel rendelkeznek.

u Az Illyés Közalapítvány budapesti irodájához benyújtandó pályázat elfogadásáról a Közalapítvány Kuratóriuma dönt, egyedi elbírálás alapján a rendelkezésre álló forrás függvényében. A Kuratórium döntéséről a Közalapítványi Iroda írásban értesíti a pályázót.

u Amennyiben a Kuratórium elfogadta a pályázatot, a Közalapítvány támogatási szerződést köt a pályázóval, amely szerződés ígérvényként is szolgál az EU-pályázat során felmutatandó önrész tanúsításához.

u Az Illyés Közalapítvány által megítélt támogatás folyósításának feltétele az európai uniós támogatás pályázó részére megtörtént átutalásáról szóló dokumentum (banki igazolás) felmutatása. A rendelkezésre álló keretöszszeg: az IKA központi stratégiai keretének 15%-a.

A pályázatok beérkezési határideje: folyamatos

II. Az Illyés Közalapítvány támogatásával korábban elindított stratégiai programok támogatása A program célja: A korábbi évek során támogatott nagy öszszegű pályázatok (pl.: építkezések, beruházások) esetlegesen átütemezéssel (pénzügyi, műszaki szakaszolhatóság, állagmegóvás) történő befejezéséhez, illetve több éve folyó projektek, programok ez évi részfinanszírozásához nyújtott támogatás. A támogatás elnyerésének feltételei:

u A pályázaton jogi személyiséggel rendelkező hazai és határon túli magyar szervezetek (egyházak, alapítványok, civil szervezetek, stb.) vehetnek részt.

u Ingatlanpályázat esetén a pályázó köteles részletesen leírni pályázatában, hogy a teljes körű beruházás megvalósítását, illetve a működési költséget milyen forrásokból tudja biztosítani. A pályázati adatlap mellékleteként egy példányban csatolni kell a pályázat tárgyaként szolgáló ingatlan jelenlegi állapotát, az eddig elvégzett munkákat bemutató színes, kül- és beltéri fényképfelvételeket is.

u Felújítás, bővítés, építkezés esetén a támogatás folyósításának feltétele a tervdokumentáció, árajánlatok valamint a kivitelezővel kötött (elő-)szerződés benyújtása. A támogatott ingatlanra a nyertes jogi személy a támogatás mértékéig az Illyés Közalapítvány javára jelzálogot köteles bejegyeztetni.

u A pályázati adatlap mellékleteként csatolni kell a pályázó szervezeti formájának megfelelően a pályázni kívánt programmal kapcsolatos döntés(ek) jegyzőkönyvi hitelesített másolatát.

u Az elbírálás során előnyt élveznek a több határon túli régiót érintő, illetve központi országos rendezvényekre, projektekre benyújtott pályázatok. A rendelkezésre álló keretöszszeg: az IKA központi stratégiai keretének 25%-a.

A pályázatok beérkezési határideje: 2004. április 16. III. Új létesítmények, projektek, kezdeményezések támogatása A program célja: A határainkon túli magyar közösségek önazonossága megőrzésének, fejlődésének és megerősödésének, hitéleti, kulturális-közművelődési, anyanyelvi oktatási, tudományos, művészeti, tájékoztatási és szakmai önszerveződésének előmozdítása, valamint e célokat szolgáló ingatlanok felújítására, bővítésére, továbbá megvételére, kialakítására vonatkozó kezdeményezések támogatása. A támogatás elnyerésének feltételei:

u A pályázaton jogi személyiséggel rendelkező határon túli magyar szervezetek (egyházak, alapítványok, civil szervezetek, stb.) vehetnek részt.

u A pályázó köteles a benyújtott pályázattal kapcsolatban részletesen ismertetni a megvalósítandó projekt későbbi hasznosulásának tervét.

u Felújításra, bővítésre vonatkozóan támogatás csak a pályázó saját tulajdonában álló ingatlanra vonatkozhat. Felújítás, bővítés esetén a pályázónak a pályázatához csatolnia kell az ingatlan egy hónapnál nem régebbi tulajdoni lapját és annak hitelesített fordítását; ingatlanvétel esetén az ingatlanra vonatkozó ingatlanbecslői véleményt, ennek hitelesített fordítását és az eladói szándéknyilatkozatot a vételár megjelölésével. Nem nyújtható be pályázat állami tulajdonú ingatlanok, állami intézmények felújítására, bővítésére!

u Felújítás, bővítés, építkezés esetén a támogatás folyósításának feltétele a tervdokumentáció, árajánlatok valamint a kivitelezővel kötött (elő-)szerződés benyújtása.

u Ingatlanvétel esetén be kell nyújtani a megvásárolni kívánt ingatlan egy hónapnál nem régebbi tulajdoni lapját és annak hitelesített fordítását.

u A támogatott ingatlanra a nyertes jogi személy a támogatás mértékéig az Illyés Közalapítvány javára jelzálogot köteles bejegyeztetni.

u A pályázó köteles részletesen leírni pályázatában, hogy a teljes körű beruházás megvalósítását, illetve a működési költséget miből kívánja biztosítani. A pályázati adatlap mellékleteként egy példányban csatolni kell a pályázat tárgyaként szolgáló ingatlan jelenlegi állapotát bemutató színes, kül- és beltéri fényképfelvételeket is.

u A pályázati adatlap mellékleteként csatolni kell a pályázó szervezeti formájának megfelelően a pályázni kívánt programmal kapcsolatos döntés(ek) jegyzőkönyvi hitelesített másolatát.

u Az elbírálás során előnyben részesül több érdekelt szervezet egyeztetett közös pályázata.A rendelkezésre álló keretöszszeg: az IKA központi stratégiai keretének 20%-a.

A pályázatok beérkezési határideje: 2004. április 16. IV. Határon túli kapcsolattartásA program célja: A határainkon túl élő magyarság önazonossága megőrzésének, fejlődésének és megerősödésének, kulturális–közművelődési, hitéleti, szociális és szakmai önszerveződésének előmozdítására irányuló azon magyarországi és nem magyarországi kezdeményezésű projektekhez, programokhoz, rendezvényekhez nyújt támogatást, amelyek hatóköre túlmutat az egy adott, szomszédos országban élő magyar közösségen, azaz a Kárpát-medence magyarságának egészére kiterjednek, vagy egyidejűleg több határon túli magyar nemzeti közösséget érintenek. A rendelkezésre álló keretöszszeg: az IKA központi stratégiai keretének 10%-a.

A pályázatok beérkezési határideje: 2004. április 16. V. Regionális kiegyenlítő keret

A program célja: A legsúlyosabb gazdasági körülmények között élő kárpátaljai és vajdasági magyarság támogatására, valamint a nem szomszédos országokban élő magyar népcsoportok (nyugati, tengerentúli magyar diaszpóra, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Macedónia, stb.) támogatására elkülönített keret.A támogatás elnyerésének feltételei:

u A pályázatokat kizárólag jogi személyiséggel rendelkező magyar szervezetek nyújthatják be. A programra nem nyújtható be pályázat Magyarországról, Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából és Ausztriából.A rendelkezésre álló keretöszszeg: az IKA központi stratégiai keretének 5%-a.

A pályázatok beérkezési határideje: 2004. április 16. VI. Programok közös támogatása az alkuratóriumokkal

A program célja: Közös finanszírozás azokkal az alkuratóriumokkal, amelyek stratégiai keretet hoztak létre. A támogatás elnyerésének feltételei:

u A pályázatot az alkuratóriumhoz kell benyújtani, amely az elbírálást követően javaslatot tesz a közös (50–50%) finanszírozásra.

u Azon alkuratóriumok esetében, ahol nem áll rendelkezésre ilyen keret, a közös támogatás sem lehetséges.A rendelkezésre álló keretöszszeg: az IKA központi stratégiai keretének 5%-a.

A pályázatok beérkezési határideje: 2004. április 16. VII. Hazai intézményekkel, szervezetekkel közös programok támogatása, meghívásos pályázat alapjánA program célja: A határon túli könyvtárak információs szolgáltatása és könyvállománya fejlesztésének érdekében más intézményekkel és szervezetekkel történő közös támogatás, meghívásos pályázat alapján.A pályázók köre: egyeztetés alatt.A rendelkezésre álló keretöszszeg: az IKA központi stratégiai keretének 15%-a.

A pályázatok beérkezési határideje: folyamatos.VIII. Intervenciós keret

A rendelkezésre álló keretöszszeg: az IKA központi stratégiai keretének 5%-a.

Nem pályázható!Valamennyi programra vonatkozik: u A pályázatok egységes rendszerben történő elbírálásának érdekében a Kuratórium csak pályázati kiírásra érkezett pályázatot bírál el. Az eddig beérkezett pályázatok benyújtóit felkéri, hogy 2004. április 16.-i benyújtási, illetve értesítési határidővel az új pályázati rendszernek megfelelően dolgozzák át, vagy erősítsék meg pályázatukat.

u A pályázatok elbírálásánál előnyben részesülnek a megvalósításhoz minél nagyobb önerőt igazoló kezdeményezések, több érdekelt szervezet egyeztetett közös pályázatai, valamint a több határon túli régiót felölelő programok.

u A közalapítvány nem támogat a működési költségekhez való hozzájárulásra irányuló pályázatokat.Fontos gyakorlati tudnivalók:u Pályázni írásos formában, két eredeti példányban, magyar nyelven, a Közalapítványi Iroda 2004. évre kiadott pályázati adatlapján lehet. A támogatás alapjául szolgáló pályázati űrlapok lekérhetőek az Illyés Közalapítvány internetes honlapjáról, a www.ika.hu címen. Csak a tartalmilag és formailag kifogástalan, a pályázati felhívásban felsorolt összes mellékletet tartalmazó, aláírt pályázat fogadható be!

u A pályázatokhoz csatolni kell a jogi személyiséget igazoló alapító okirat és a bírósági bejegyző végzés, valamint aláírási címpéldány, vagy banki aláírási karton másolatát. Ingatlanvásárlásra és nagy értékű (2 millió forintot meghaladó) eszközbeszerzésre irányuló pályázatok esetén a fenti dokumentumok hitelesített másolata csatolandó. Idegen nyelvű dokumentumok esetén be kell nyújtani a dokumentumok magyar fordítását is. A magyarországi pályázónak nyilatkoznia kell arról, hogy nincs köztartozása az APEH, valamint a Vám- és Pénzügyőrség felé. Amennyiben a pályázó egy korábbi pályázatához csatolta a jogi dokumentációt, úgy csak nyilatkoznia kell, miszerint a már beadott anyaghoz képest változás nem történt.

u A pályázat érvénytelennek minősül és azt visszaküldjük a pályázónak, amennyiben

u nem a pályázati űrlapon és előírt mellékletein nyújtotta be pályázatát;

u nem 2 eredeti példányban nyújtotta be pályázatát;

u a pályázatot nem a pályázati felhívásban megnevezett természetes vagy jogi személy nyújtotta be;

u a pályázati űrlap és előírt mellékletei a pályázati felhívásban meghirdetett beérkezési határidőig a Közalapítványi Irodába nem vagy hiányosan érkezik be;

u a pályázati űrlapon nem szerepel a pályázó törvényes képviselőjének cégszerű aláírása és a pályázó pecsétje, illetve ha az ceruzával van kitöltve;

u a pályázati űrlapot és minden szükséges mellékletét nem az érvényes felhívásban meghirdetett pályázati programra vagy módon nyújtották be és ez egyértelműen megállapítható;

u a kuratórium a pályázót előzetesen kizárta a pályázati részvételből.

u A támogatás nem használható fel

u pénzügyi befektetésre (pl. árfolyamnyereséghez illetve kamatképzéshez);

u a pályázó lebonyolítási díjára (rezsire);

u átírási költségre, illetékköltségre, hitelesítési díjra, jelzálogbejegyzés költségeire;

u közjegyzői, ügyvédi költségre, stb.

u A Közalapítvány fenntartja a jogot, hogy

u a pályázatok értékeléséhez további dokumentumokat és információkat kérjen a pályázóktól, helyszíni szemlét tartson, illetve a támogatás folyósítását a pályázati kiírás keretei között további feltételekhez kösse;

u a pályázati cél megvalósulása érdekében a támogatási szerződésben jogi biztosítékokat kössön ki.

u A pályázat eredményéről a Közalapítványi Iroda levélben értesíti a pályázókat.

u A pályázó tudomásul veszi, hogy döntését a Kuratórium nem köteles indokolni, és azzal szemben jogorvoslatnak helye nincs. A támogatásban nem részesült pályázatokat nem küldjük vissza.

u A pályázatok benyújtása postai úton az alábbi postacímre lehetséges:

Illyés Közalapítvány, 1241 Budapest, Postafiók 102.

A pályázatok személyesen is leadhatók a Közalapítványi Irodában:

Budapest, XIII. kerület,

Fiastyúk u. 4-8. V. emelet.Budapest, 2004. március 8.

Az Illyés Közalapítvány Kuratóriuma

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?