Közhasznú programlista

A kulturális minisztérium kisebbségi főosztálya összeállította azon magyar kulturális ünnepségek és rendezvények listáját, amelyek országos jelentőségűek, s melyeket a minisztérium is kiemelten támogat, illetve finanszíroz.

A kulturális minisztérium kisebbségi főosztálya összeállította azon magyar kulturális ünnepségek és rendezvények listáját, amelyek országos jelentőségűek, s melyeket a minisztérium is kiemelten támogat, illetve finanszíroz. Jarábik Gabriella, a főosztály vezetője elmondta, a jegyzék elsősorban az országos, regionális vagy helyi rendezvények szervezőit érdekelheti: „Az elmúlt évben szerettünk volna kiadni egy műsorfüzetet, mely tartalmazta volna az országos, valamint a nagyobb regionális, vagy akár helyi kulturális rendezvények listáját, ezek helyszínét, időpontját. A kiadvány nem készült el, mert csak bizonyos régiókból kaptuk meg a szükséges információkat, s ezek alapján a lista nagyon hiányos lett volna. Pedig az áttekinthető »menetrend« nagy segítség lenne a szervezőknek és a nézőknek, érdeklődőknek is. Elsősorban a szervezőknek abban, hogy lehetőleg egy hétvégére ne időzítsenek két, sőt három, a közönség azonos rétegét megszólító országos rendezvényt. Megpróbálunk tehát információkat közvetíteni a Csemadok területi választmányainak, valamint a különböző polgári társulásoknak a képviselői között.”

A programlista – mely pillanatnyilag még nem teljes, a változásokról, a pontosításokról hírt adunk majd lapunkban – a következő:

Március: 1–3. palóc mesemondó verseny; 23. Húsvéti ünnepváró (Komárom), IV. Béla bronzszobrának felavatása az Európa udvarban. Április: 11–12. Kazinczy Napok (Kassa), melynek része a Szép magyar beszéd verseny; 25–28. Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny (Rimaszombat); Tavaszi szél (Pozsony). Május: 11–12. Pünkösdi Ünnepségek (Martos); 24–26. Kodály Napok (Galánta). Június: 5–9. Duna Menti Tavasz (Dunaszerdahely); 18–22. Jókai Napok (Komárom); e hónapban zajlik a Poznaj slovenskú reč országos verseny az oktatásügyi minisztérium szervezésében. Július: 5-től Komáromi Nyári Fesztivál; nyári színjátszó tábor (Palást); Nemzetközi Folklórfesztivál (Dunaszerdahely). Augusztus: fiatal írók tábora (Gombaszög). Október: 11–13. Fábry Napok (Kassa); Médiafesztivál (Komárom); Luxemburgi Zsigmond szobrának felavatása (Komárom). November: 14–17. Falusi Színjátszók Fesztiválja (Szepsi); 22–24. néptáncfesztivál (Komárom); Szenczi Molnár Albert Napok (Szenc). December 7.: Karácsonyi Ünnepváró (Komárom). (as)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?