Koncert után új lemez

<p>A budapesti Akvárium Klubban tartotta jubileumi nagykoncertjét a Magashegyi Underground &ndash; a zenekar a tízéves születésnapját ünnepelte.&nbsp;</p>

A napokban új nagylemezzel is jelentkezik.„Egy kellemes, gyors, tömény és kemény tanulási folyamat volt számomra az elmúlt tíz év. Miután 2006 tavaszán véget ért a szereplésem az egyik televíziós tehetségkutató műsorban, úgy gondoltam, jó lenne egy időre kilépni a körforgásból, de aztán bekerültem a Magashegyibe, és szinte azonnal jött a Szeplős váll című dal jóleső sikere, ami berobbantott minket” – idézte fel Bocskor Bíborka, az együttes énekesnője. Mint mondta, jó ideje telt házas koncerteket adnak már, de emlékszik még azokra az időkre, amikor vidéken olykor huszonöt néző előtt játszottak. Hozzátette: nagy ajándék a népszerűség, de számára az a legfontosabb, hogy személyes kapcsolat is kialakuljon a befogadókkal. „Az eltelt tíz évben valamilyen szinten mainstream lett az underground is, de úgy érzem, nem mentünk bele elvtelen kompromisszumokba.” A Talált tenger című új albumhoz készült promóciós fotót sokan úgy értelmezik, hogy az énekesnő Siva istenként látható rajta, mivel négy karja van. „A lemez egyfajta útkeresés a világi és a szakrális dolgok között, és szeretek képekben gondolkodni, talán jobban, mint szavakban” – mondta Bíborka. Az új szerzemények – amelyek közül néhányat már megismertünk – illeszkednek a Magashegyi Underground jól beazonosítható, rejtélyes, álomszerű világába. „Tariska Szabolcs, a fő szövegírónk nagyon érzi a dalötletekben kibontakozó világot, ritmusra, szótagokra tud csodákat faragni, új szavakat gyárt, így született meg most a Holdfényváros vagy a Szemszavak című felvétel. Újra együtt dolgoztunk Beck Zolival (30Y), akivel a legutóbbi albumon duettet énekeltem (Árnyékok), most három dalszöveget is írt. Mély érzésű, empatikus alkotó, egyből ráérzett a Magashegyi lényegére” – fejtette ki az énekesnő. Szerinte a Talált tenger egyfajta folytatása az eddigi két stúdiólemeznek, a 2010-es Ezer erdő és a 2013-as Tegnapután címűnek. Például a Holdfényváros a Tegnaputánon szereplő két zeneszám, az Álmatlanság és a Rázz fel továbbgondolásának is tekinthető. „A meditatív, lelassulni vágyó, álomszerű, kicsit valószerűtlen hangzás az én lényemből fakad, de civilben mindannyian vonzódunk a mélyebb dolgokhoz.” Az album elsőként az internetes felületeken lesz elérhető, CD-n április végén kerül forgalomba. A Magashegyi Undergroundban a frontember mellett Fodor Máriusz (billentyűs hangszerek, dalszerző), Szepesi Mátyás (gitár), Fűrész Gábor (basszusgitár, dalszerző) és Toldi Miklós (dob, dalszerző) szerepel; közülük hárman, Fodor, Fűrész és Toldi a kezdetektől párhuzamosan a Kardos-Horváth János-féle Kaukázus zenekarnak is tagjai. „Nemrég zárult a két zenekar közös turnéja, ami annak ellenére jól működött, hogy szerintem a két világ két, egymástól távol található, ugyanakkor átjárható bolygó.” Bocskor Bíborka azt is elmondta, hogy az idei, jubileumi év után valószínűleg más irányba is kirándul, kísérletezni fog a Magashegyin kívüli világban. (MTIi, puha) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?