Kiemelt emlékhely lett egy kocsmából

dd
Liverpool |

Kiemelt kultúrtörténeti emlékhellyé nyilvánítják a Beatles egykori törzshelyének számító pubot Liverpoolban. A Philharmonic Dining Rooms az első angol kocsma, amely ilyen besorolást kapott.

A hely a korszak jelentőségteljes emléke – mondta el Duncan Wilson, a Historic England állami hatóság vezetője.     A Phil becenevű kocsmát 1898-ban épíptették, pompásan díszített kőhomlokzattal és gazdagon díszített belső terekkel.

John Lennon egyszer arra panaszkodott, a Beatles sikerében az a legrosszabb, hogy többé nem ihat meg egy sört a Philben. Paul McCartney, amikor 2018-ben meglátogatta a várost, ahol a zenekar alakult és ahonnét elindult a világhírnév felé, a pub vendégeit spontán fellépéssel lepte meg.
    A Philharmonic Dining Rooms már 1955 óta műemlékvédelem alatt állt, akkoriban azonban még csak másodosztályú kategóriába tartozott. Az elsőosztályú kategóriába kerülve olyan épületekkel áll egy szinten, mint a Buckingham Palota. Az egész világból érkeznek turisták Liverpoolba, hogy megigyanak egy sört ebben a pubban. 

"Liverpool enélkül is meglehetősen érdekes város. Ez a hely csak a pont az i-re a turisták számára" - mondta Eamonn Lavin, a Phil tulajdonosa, aki egyébként nagy megtiszteltetésnek tartja az új besorolást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?