Két este Máraival

Kassa. A kassai és a miskolci állami színház között tavaly született együttműködési megállapodás hozadékaként érkezik Kassára Márai Sándor Kaland című művének színpadi változata. Az előadás holnap 19 órától látható az Állami Színházban, Bálint András főszereplésével.

Kassa. A kassai és a miskolci állami színház között tavaly született együttműködési megállapodás hozadékaként érkezik Kassára Márai Sándor Kaland című művének színpadi változata. Az előadás holnap 19 órától látható az Állami Színházban, Bálint András főszereplésével. Kádár professzor, a híres orvos mindenkin segíteni próbál, távoli városokból érkeznek hozzá páciensek, csak azt nem veszi észre, hogy a felesége beteg. Mindent megad élete párjának, egy kis figyelem kivételével, azaz győztes és vesztes egy személyben. A néző fontos kérdésekkel szembesül: Mi a siker? Mi fontosabb, a magánélet vagy a munka, a tudomány vagy a karrier? A társasági dráma műfajába sorolható darab a nagypolgári világot idézi meg, ám előrevetíti a tragédiát is. Az előadás rendezője Tasnádi Csaba, a további szerepekben Kovács Vanda, Pásztor Edina, Frandl Ferenc és Földi László látható. Márai megidézése ezzel még nem ér véget, vasárnap a kassaiak immár másodszor hallhatják Bálint András előadásában mindazt, ami Márai naplóiból kimaradt. Az estnek az Állami Színház Fő utcai stúdiószínpada ad otthont, a kezdés időpontja este hét óra. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?