Kultúra

Két elismerés a Pohodának

Groningen | Nemzetközi elismerést kapott a Pohoda fesztivál a szakma legnagyobb európai eseményén, a European Festival Awards díjátadóján a hollandiai Gröningenben.
Juhász Katalin

2019. január 17. 14:30

A Pohoda hazánk legnagyobb nyári fesztiválja (Képarchívum)

A Take a Stand Award elnevezésű díj a szabadság eszméje iránti elkötelezettséggel, illetve a fesztivál látogatói iránt vállalt felelősséggel érdemelték ki. A zsűri emellett azt is díjazta, hogy a Pohoda a szórakoztatáson kívül fontos társadalmi kérdések megvitatásának terepe is, ahol jelentős közéleti személyiségekkel találkozhatnak a fiatalok.

A trencséni rendevény megálmodója és motorja, Michal Kaščák ugyanitt életműdíjat vehetett át a tavalyi díjazott Szép Fruzsinától, a Sziget fesztivál szervezőjétől, aki ezekkel a szavakkal adta át kollégájának az elismerést: „Ha Michal bármilyen problémát észlel a társadalomban, akkor nem csukja be a szemét, hanem épp ellenkezőleg: a fesztiválja középpontjába helyezi.”

Ez a díj, az Award for Excellence and Passion a profi hozzáállásért, szakmai tökélyre való törekvésért, valamint a lelkesedésért jár, és az idei jelöltek között  Kascák mellett ott volt az angliai Glastonbury jogásza, a vajdasági EXIT fő szervezője, a Yourope fesztivál igazgatója, illetve a Go-group ügynökség vezetője is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Frissítve

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

Trnava–DAC derbi a tévében

Le kell bontani a szeredi hidat

Bugár már unja, hogy neki kell kibékítenie a közjogi méltóságokat

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?