Képek az ArtFilmről

Prága. Idén tízéves a trencsénteplici ArtFilm fesztivál. A jubileum alkalmából a szemle kilencéves történetét bemutató kiállítást állítottak össze, amelyet február utolsó napján Prágában a Szlovák Intézetben nyitottak meg.

Prága. Idén tízéves a trencsénteplici ArtFilm fesztivál. A jubileum alkalmából a szemle kilencéves történetét bemutató kiállítást állítottak össze, amelyet február utolsó napján Prágában a Szlovák Intézetben nyitottak meg. Ahogy Peter Hledík, az ArtFilm igazgatója elmondta, a kiállítás megrendezésével nem az volt a cél, hogy időrendbe foglalva bemutassák az eddigi kilenc év eseményeit, hanem hogy a látogató ráérezzen a trencsénteplici szemle hangulatára. Annak a szándéknak a megvalósulására, amelyet az ArtFilm a filmfesztiválok sorában képvisel. Ami nem más, mint hogy életre hívói jelen korunkban, amikor a nyereségorientáltság határozza meg a mozgóképgyártást és -terjesztést is, és a kommersz film uralja a mozitermeket, nemkülönben a képernyőt, fórumot teremtsenek olyan igényesebb művészfilmeknek is, amelyek valós gondolatokat és mondanivalót közvetítenek.

A kiállítás egy-egy pillanatfelvétellel bemutatja azokat a művészeket is, akik Trencsénteplicben átvették az AMA, vagyis a Színészmisszió Díjat. Ezek Franco Nero, Gina Lollobrigida, Alberto Sordi, Jozef Kroner, Geraldine Chaplin, Vlastimil Brodský, Törőcsik Mari, Erland Josephson, Annie Girardot, Iva Janžurová, Michele Placido, Daniel Olbrychski, Sophia Loren, Ladislav Chudík, Jana Brejchová, Catherine Deneuve, Emília Vásáryová, Jiří Bartoška, valamint Jean-Paul Belmondo. A kiállítás, amely egyfajta képes üdvözlet az ArtFilmről, Prága után Bécsbe, Berlinbe és Varsóba költözik, majd június 21-től Trencsénteplicben nyitják meg a X. ArtFilm fesztivál közönsége előtt. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?