Katalin cambridge-i hercegnő Jane Austen rokona

<p>Vilmos herceg felesége, Katalin cambridge-i hercegnő és  Jane Austen angol regényírónő távoli rokonságban állnak egymással - állítják az Ancestry.com családfakutatói.</p>

Az internetes adatbázis genealógusai megállapították, hogy a hercegnő és a regényírónő tizenegyedik fokon unokatestvérek, egy 15. században élt közös ős, a Northumberland második grófjaként ismert Henry Percy révén.

A utahi Ancestry.com származástani kutatói szerint a rokonság nagyon is találó, hiszen a Büszkeség és balítélet írójának női karakterei sokszor magas társadalmi osztályból származó férfiakba szeretnek bele, vagy azokhoz kívánnak feleségül menni.

Az arisztokrata gyökerekkel nem rendelkező, polgári származású Middleton kilenc év után, idén áprilisban ment feleségül Vilmos herceghez, a brit trón második számú várományosához. "A cambridge-i hercegnő és a regényírónő távoli kapcsolatának feltárása nagyon izgalmas, mivel Katalin több szempontból is megtestesíti Jane Austen modern kori hősnőjét: egy középosztálybeli lány, aki feleségül megy Anglia leendő uralkodójához" - mondta Anastasia Harman, vezető genealógus.

"Jane Austen talán a boldogan éltek amíg meg nem haltak féle befejezésekről írt, de úgy tűnik, hogy Katalinnak sikerült megtalálnia a maga húsvér hősét, akivel leélheti az életét" - tette hozzá a szakember.

Az 1775-ben született Austen a világ egyik legismertebb regény-, és társadalmi szatíra írója, aki olyan műveknek köszönheti hírnevét, mint az Értelem és érzelem, az Emma és a Meggyőző érvek. Az írónő soha nem házasodott meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?