Kassán vendégszerepel a miskolci teátrum

Miskolc |

<p>A Miskolci Nemzeti Színház egyik népszerű előadása, a Boga beszél című "zenés csacsogvány" a kassai és a miskolci színház közös, európai uniós támogatással megvalósuló programja keretében vendégszerepel a Kassai Állami Színházban október 6-án és 7-én - tájékoztatta Árvai Judit a miskolci színház kommunikációs és marketingvezetője az MTI-t hétfőn.</p>

Egy közösen elnyert európai uniós pályázatnak köszönhetően ebben az évadban - az Anconai szerelmesek című komédia után - a második miskolci produkciót tekintheti meg a kassai közönség - közölte a miskolci teátrum szóvivője.
    A darabról szólva elmondta: Karinthy Frigyes 1917-ben A feleségem beszéli címmel humoreszk-sorozatot írt, amelynek ihletője első felesége, az ígéretes tehetségű drámai színésznő, Judik Etel, azaz - ahogy az író becézte - Boga volt.
    A humoreszkek hősnője egy átlagos pesti háziasszony, egy aranyos butuska, drága fecsegő, aki az első világháborúval járó szegénység, nélkülözés idején csodálatra méltó találékonysággal, igazi női leleménnyel veszi fel a harcot a megszorítások, az éhség és a hideg ellen. Józan szkepticizmussal szemléli a világ őrült dolgait, a politika hazugságait és az emberi butaságot.
    A Színházi előadások létrehozása és cseréje Miskolc és Kassa városában címet viselő pályázat keretében a 2009-2010-es évad folyamán összesen 24 alkalommal mutat be repertoáron lévő előadásokat a két teátrum társulata Kassán, illetve Miskolcon, valamint közösen elkészít egy produkciót, amelyet 6 alkalommal láthat mind a magyar, mind a szlovákiai közönség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?