Kassák Lajost ünnepli az STV2

lll

Ma, Kassák Lajos születésnapján 22:55-kor a szlovák közmédia (RTVS) kettes csatornája műsorra tűzi a Magunk módjára üvölteni című filmet, Dér Asia rendező alkotását.

A dokumentumfilm Kassák élettörténetén keresztül követi végig a jelenlegi közép-európai művészek sorsát, akik hozzá hasonlóan viszonyulnak a hatalomhoz. Szerepel benne Juhász Rokkó, a szintén Érsekújvárhoz kötődő költő és performer, Ladik Katalin költő, a Túzok néven futó szlovák alternatív rapper, és még sokan mások. A forgatókönyvírók egyike Czímer Gábor, lapunk munkatársa.

A film azt vizsgálja, mennyit változott száz év alatt a besorolhatatlan, független művészek sorsa ebben a régióban. Talán nem lőjük le a poént, ha megjegyezzük: semennyit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?