Kultúra

Kamerák a határon túl

Dunaszerdahely | Április 13-án 18 órától két filmrendező, a pozsonyi Prikler Mátyás és az erdélyi Bán Attila lesz a vendége a dunszt.sk kulturális portál beszélgetésének a szokásos helyszínen, a Buena Coffee House-ban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 11. 12:24

A központi téma a kortárs közép-európai film helyzete lesz, különös tekintettel a szlovák, a román és a magyar filmre. Milyen tartalmi és formai elemek fűzik össze a különböző filmkultúrákat, és milyen módon ábrázolnak hasonló társadalmi-kulturális problémákat? Milyen speciális kihívás elé állítja a filmeseket a kisebbségi lét? Mennyiben kovácsolhatnak előnyt a többnyelvűség-ből és a multikulturális helyzetből? Mennyire figyel a magyarországi kri-tika és a közönség a határon túli magyar filmre? Milyen sajátos szerepet foglal el a többnemzetiségű térség film-művészete Európa térképén? 

A filmvetítéssel egybekötött beszélgetőest ezeket a kérdéseket igyekszik körüljárni azok kulturális és társadalmi összefüggéseinek keretében. A filmvetítéssel egybekötött est moderátora Gerencsér Péter irodalomtörténész, filmkritikus. A belépés ingyenes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az SaS módosítaná a nyelvtörvényt

Jégesőre és hőségre is figyelmeztet az SHMÚ

Két holttestet találtak egy szenicei kútban

A tűzvész óta először tartottak misét a Notre-Dame-ban

Egyelőre nem lesz fizetős a tervezett betegellátás

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb galériák
Olvasta már?